Vikingsøl på kjøkkenet

Published desember 5, 2017 by Loke

Hohoho!

Det var jammen litt av et syn å se vikingmennene styre og stelle på kjøkkenet.

Er det ikke litt rart at de ikke klarer å lage en velsmakende gryte med grøt en gang?
Jeg er så sulten at jeg kunne spist mitt eget skjegg!

kapitel-3-bild-3.png

Vikingene bare krangler og slåss. De får ikke til å stelle hjemme.

Men jeg syns jeg hørte Lilje pønske på noe da hun og Ask
smatt ut av langhuset i dag morges.
Jeg lurer på hvilke planer hun klekker ut… Hva tror dere?

Jeg håper i alle fall hun finner på noe lurt, og det fort, for nå rumler magen min som en bjørn.

kapitel-3-bild-2.png

Jeg tror ikke Lilje eller Ask var så fornøyde med grøten vikingkrigeren lagde. Hohoho!

Jeg bare eeelsker rykende fersk grøt! Gjerne med en stor klatt smør og et iskaldt glass melk til.

Hva liker dere å spise i jula, egentlig?

Stor vikingkoseklems til alle dere fine smånisser,
fra Gamle Gamlefar ❤

 

135 comments on “Vikingsøl på kjøkkenet

 • Hei gamle gamlefar.

  Me i 3. klasse på Bulken skule på Voss, et for det meste pinnekjøt på julafta.
  Me trur Lilje og Ask ønskjer å laga ny graut, og at dei vil røva tilbake mødrene.

  Kor gamall er du eigentleg, sidan du heiter gamle gamlefar?
  Me håpar ikkje du syns det er eit frekt spørsmål 🙂

  Hjarteleg helsing 3. klasse på Bulken skule!

  • Hei alle små vikinger i 3. klasse på Bulken skule! Pinnekjøtt! Det er godt det! Håper dere har rett og at Lilje og Ask lager ny grøt. Vikingene var jo helt håpløse, ho ho! Det blir spennende å se om de prøver å røve kvinnene tilbake. Hvor tror dere at de er?

   Jeg er faktisk over 100 vintre gammel og det blir jeg ikke sint for at dere spør om. Vikingklem og julekoz fra Gamle Gamlefar ❤

  • Hei alle fine små nisser i 3C på Berg skole! God jul til dere også! Juleklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

  • Hei på deg Kine! Du spiser mye godt til jul. Mmmmm! Ha en flott 5. desember! Julekakeklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!
  Vi syns vikingene burde blitt enige om en løsning, istedenfor å sloss. De bør iallefall spise det de får servert.
  Her på Sekken er det mange av oss i 1.- 4.klasse som liker å spise grøt. I tillegg liker vi å spise kjøtt, rømmegrøt, koteletter, kake, is med sjokoladestrø og sjokoladenisser.
  Stor klem til deg også!
  Mange hilsener fra Sekken oppvekstsenter.

  • Hei alle vikinger på Sekken oppvekstsenter! Vikingene burde lære seg å samarbeide og være venner i stede for å sloss, det har dere helt rett i! Og bedre oppførsel ved bordet, det kunne de også trengt! Ho ho! Dere spiser mye godt nå som det snart er jul! Hei, hå og julekuleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar! Vi tror at Lilje pønsker ut en plan for å få husfruene hjem igjen. Hun skal lure seg ombord på skipet for å fri husfruene. Vi tror også at Lilje skal prøve å lage grøt, siden hun er jente og sikkert får det til bedre enn vikingene.
  Vi liker å spise grøt, indrefilet av elg, kalkun og ribbe, pinnekjøtt, kyllingvinger og skumnisser! Generelt bare eeeelsker vi julemat og godteri ❤
  Vi elsker julebloggen din, og si til Lilje at hun bare skal slappe av. De finner nok husfruene snart. Stooooor juleklemz fra 3A ved Ytteren skole Mo i Rana ❤ ❤

  • Hei alle små vikingbarn i 3A ved Ytteren skole! Jeg håper Lilje finner på noe lurt så vi kan får husfrua og alle damene tilbake til Nordhavn snart. Kanskje Lilje og Ask er flinkere til å lage grøt enn vikingene? Mmm, grøt ❤ Dere spiser jammen mye godt nå som det er jul… Godteri, grøt, julemat… Så deilig! Og takk for at dere liker bloggen min ❤ Jeg skal forteller Lilje at hun ikke må være bekymret. Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei på deg gamlegamlefar
  Vi tror kanskje Lilje og Ask har en plan om å gjemme seg i båten, så de kan bli med å finne damene som er røvet av, ja hvem vet, kanskje indianere?
  Vi liker å spise ribbe, pinnekjøtt, grøt, clementiner og pepperkaker.

  Hilsen fra GRØNN gruppe på (1.-4. trinn) på Stokksund oppvekstsenter.

  • Hei alle nisseunger i Grønn gruppe (1.-4. trinn) på Stokksund oppvekstsenter! Tenk om Lilje og Ask skal lure seg med på båten dere! De er veldig lure og smarte de to, så man vet aldri hva de kan finne på. Dere liker å spise mye godt altså! Grøt er favoritten min, mmmm ❤ Julegrøtklem fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar! 3A på Gamlebyen skole tror at Lilje og Ask vil snike seg med i vikingskipet! God jul!

  • Hei alle vikinger i 3A på Gamlebyen skole. Lilje og Ask er noen små luringer, så det er akkurat noe sånt de kan finne på å gjøre 🙂 God jul til alle dere fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar!
  Du skriver en fin juleblogg, og jeg synes du er god på å reflektere tingene som skjer rundt deg🤗 ville bare si at jeg tror at dette kommer til å bli en av dem beste julekalenderne som salaby noen gang har lagd! Kult at de prøver noe nytt🙂 gleder meg til å høre fortsettelsen!

  Varm juleklem hilsen meg i 6D på Nordpolen skole😄🌲

  • Hei og hå, Hedvig og alle i 6D! Så utrolig hyggelig at du liker bloggen min og at du syns jeg er flink til å skrive! Jeg rødmer under skjegget ❤ Så bra at du liker vikingkalenderen vår. Neste episode får du se i morgen ❤ Julekakeklem og vikingskjeggekos fra Gamle Gamlefar!

  • Hei alle vikingbarn i 1B på Skistua skole! Er ikke grøt bare herlig? Mmmmm ❤ Kanskje dere kan ha en skikkelig grøtfest i desember? Julegrøtklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!
  Vi i 4b på Mortensnes skole synes det er veldig gøy å lese bloggen din 🙂
  I klassen vår spiser halvparten pinnekjøtt og halvparten ribbe på julaften 🙂
  Er det du eller nissemor som lager julematen hos dere?

  Hilsen 15 fjompenisser fra Tromsø

  • Hei alle små nisser i klasse 4B på Mortensnes skole! Så hyggelig at dere leser bloggen min og syns det er gøy ❤ Både ribbe og pinnekjøtt er så deilig, mmm! Her er det som regel husfrua som lager maten og hun lager veldig god mat ❤ Juleklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!
  Vi går i 4.klasse på Nesseby oppvekstsenter. Vi synes episodene er så spennende at de skulle ha vært mye lengre. Vi gleder oss til episoden i morgen! I jula spiser vi pinnekjøtt, ribbe,rype, reinkjøtt og elgkjøtt. God jul! Hilsen alle i 4.klasse på Nesseby oppvekstsenter.

  • Hei alle vikinger på Nesseby oppvekstsenter! Så bra at dere liker episodene og ser frem til en ny episode i morgen ❤ Dere spiser mye spennende i jula! God jul til dere også ❤ Juleklem og julekakekos fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar!
  Vi liker å spise pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg liker vi grøt, julepølser, ertestuing, kålrotstappe, pepperkaker og mandariner. Hva liker du best å spise i desember? Vi lurer også litt på hvor mange vintrer du er?
  Vennlig hilsen 4B, Skadberg skole på Sola, Rogaland.

  • Hei alle i 4B på Skadberg skole! Dere spiser mye deilig mat nå som det er jul! Så gøy at dere også liker grøt ❤ Det er nemlig favoritten min nå i desember. Jeg var jo så opptatt av grøten i gryta her om dagen, så jeg fikk ikke med meg at det ble røvet fra langhuset engang! Og så er jeg over 100 vintre gammel. Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!
  Vi liker å spise pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg liker vi grøt, julepølser, ertestuing, kålrotstappe, pepperkaker og mandarin. Hva liker du best å spise i desember? Vi lurer også på hvor mange vintrer du er?
  Vennlig hilsen 4B, Skadberg skole på Sola i Rogaland

  • Hei alle i 4B på Skadberg skole! Dere spiser mye deilig mat nå som det er jul! Så gøy at dere også liker grøt ❤ Det er nemlig favoritten min nå i desember. Jeg var jo så opptatt av grøten i gryta her om dagen, så jeg fikk ikke med meg at det ble røvet fra langhuset engang! Og så er jeg over 100 vintre gammel. Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar.

  Vi i 3B på Ulsetskogen skole lurer på om du pleier å ha mandel i grøten? Og hvilken premie pleier du å ha hvis du har?
  Vi lurer også på din ynglingsfarge er? Lite juletips: Hvis du liker rosa, kan du ha rød kondtitorfarge i grøten. Da får du rosagrøt. NAM NAM.
  Vi digger det stilige skjegget ditt!
  Hilsen den kuuuuule gjengen i 3B. 🙂

  • Hallo til den kjempekule gjengen i 3B på Ulsetskogen skole! Noen ganger har vi mandel i grøten og da kan vi vinne en liten, ekte gris som kan bo her på gården sammen med oss! Yndlingsfargen min er gul. Kanskje jeg kan lage gul grøt? Ho ho! Og tusen takk for at dere liker skjegget mitt! Skjeggevikingklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar!
  Vi liker julemat på alle fat og vi blir riktig så lat når vi får mat på fat.
  Vi håper de lager grøt!
  Ho Ho fra 3C på Kirkevoll skole

  • Hei alle sammen i 3C på Kirkevoll skole! Det var jammen et fint kvad om julemat! Er ikke grøt godt? Mmmm ❤ Julegrøtklem fra Gamle Gamlefar!

  • Hei alle små vikinger på Glassverket skole! Dere spiser mye godt på julaften! Er ikke all den gode maten noe av det beste med jula? ❤ Juleklem fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar!

  Når det gjelder planen til Lilje, tror vi i 2.klasse litt forskjellig. Noen tror at Lilje skal vise at hun kan bli med i vikingbåten og noen tror at hun planlegger hvordan hun skal komme til moren sin.

  Vi liker å spise grøt, pepperkaker, risengrynsgrøt og kakemenn i julen 🙂

  Nisseklem fra 2.klasse på Førland skule ❤

  • Hei alle små nisser i 2. klasse på Førland skule! Det var mange gode forslag til hva Lilje kan pønske på! Hun og Ask er noen skikkelige luringer! Dere spiser mye godt i jula. Grøt! Mmm ❤ Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar. Vi i 3. trinn på Heer skole spiser både ribbe og pinnekjøtt på julaften. I tillegg er det noen som spiser kalkun, torsk og julegrøt. Håper du har det fint Gamle gamlefar og at du slipper å spise skjegget ditt. Hilsen Tinn Heer

  • Hei alle vikinger på 3. trinn på Heer skole! Både ribbe og pinnekjøtt er jo så godt! Og torsk og kalkun også! Favoritten min er (som dere sikkert har skjønt allerede) GRØT ❤ Jeg har det veldig bra og det skal nok bli noe annet å spise enn skjegget mitt, ho ho. Hei og hå fra Gamle Gamlefar ❤

 • 4 b på Munkerud skole liker å spise grøt, ribbe, pinnekjøtt, torsk, lammestek, medisterkaker, rype, pizza og deilig gåsestek til jul! Mmmm…nå ble vi sultne!!!!

  • Hei alle sultne, små vikinger i 4B på Munkerud skole! Dere spiser mye deilig til jul ❤ Nå ble jeg skikkelig sulten også! Julekakeklem fra Gamle Gamlefar (som har veldig lyst på noe skikkelig julemat) ❤

  • Jeg er over 100 vintre gammel! Akkurat hvor mange vintre jeg er, det har jeg glemt, ho ho! Hei og hå fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar:)
  Vi synes du har en veldig kul blogg! Vi håper at du ikke blir så sulten at du må spise skjegget ditt.
  Vi lurer litt på hvor mange vintre du er?

  Ønsker deg en fin dag videre og at det snart blir litt skikkelig vikingemat i magen din.
  God jul Gamle Gamlefar ønskes fra 3D Frogner skole og Kultursenter

  • Hei alle vikinger i 3D på Frogner skole og kultursenter! Takk for at dere liker bloggen min ❤ Vi får håpe det blir noe annet å spise enn skjegget, ho ho! Jeg er over 100 vintre gammel! Ha en flott desemberdag dere også! Med masse god mat! God jul fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar!

  Vi på 4. trinn ved Østbyen skole spiser forskjellige ting til jul. Noen spiser ribbe og noen spiser pinnekjøtt, men det beste å spise til jul er grøt og pepperkaker! Det er noen som ikke feirer jul også, men som likevel kan kose seg sammen med familien sin i juleferien.

  Vi lurer på hvordan du har fått så langt skjegg?

  Juleklemz fra oss alle

  • Hei alle sammen på 4. trinn ved Østbyen skole! Dere spiser mye godt! Grøt er favoritten min også! Det er bra at alle har det fint når det er jul, om de feirer jul eller ikke. Skjegget det har jeg spart og spart i mange, mange år 🙂 Juleklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar! Dagens episode var morsom. Vi synes også det er spennende å lese bloggen din, tusen takk! Vi gleder oss veldig til fortsettelsen og til å lese bloggen din i morgen. Her spiser vi alt fra grøt til pinnekjøtt og ribbe 🙂

  Hilsen 35 små fjøsnisser fra 1. trinn på Heer skole i Drøbak 😀

  • Hei alle små fjøsnisser på 1. trinn på Heer skole! Var ikke dagens episode morsom? Så bra dere liker å lese bloggen min, tusen, tusen takk for det ❤ Følg med i morgen for ny episode og nytt blogginnlegg! Håper dere får spise alt det gode dere vil ha til jul. Julekakeklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei! Vi på 4.trinn på Solvin skole i Romedal liker å spise ribbe, julepølse og pinnekjøtt. Men vi er veldig glad i grøt også, akkurat som du :)! Vi synes du har veldig fint skjegg og liker deg godt. Du er morsom, gamle gamlefar!
  Juleklemmer fra 4.trinn, Solvin skole.

  • Hei alle sammen på 4. trinn på Solvin skole ❤ Ribbe, julepølse, pinnekjøtt og (ikke minst) grøt er utrolig godt! Takk for at dere liker meg, skjegget mitt og syns at jeg er morsom ❤ Julekuleklem fra Gamle Gamlefar!

 • Lilje ønskjer å få mamman sin heim. Vi trur ho også tenkjer på å bli med i viking.
  Vi liker å ete ribbe, kjøttkaker, julepølse, surkål og riskrem.
  Helsing Harpefoss skule, 5.kl

  • Hei alle vikinger i 5. klasse på Harpefoss skule! Dere spiser mye godt til jul! Kanskje Lilje skal snike seg med på tokt for å finne mammaen sin? Juleklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei! Vi i 5.klasse på Botne skole spiser det vi får sier Per-Helge. Men de fleste spiser ribbe på julaften. Pinnekjøtt er det noen som liker. Riskrem er det også noen som liker.Fruktsalat er også en favoritt.

  • Hei alle i 5. klasse på Botne skole! Så flinke dere er da, ho ho! Dere spiser mye godt! Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei, Gamle Gamlefar! 4. klasse på Håvik skole (Verdens beste klasse) liker å spise dette til jul?
  – Pinnekjøtt
  – Ribbe
  – Risengrynsgrøt
  – Kalkun
  – Riskrem
  – Lammelår
  – Grøt med mandel
  – Hjemmelaget grøt
  – Nøttestek (læreren vår, han er vegetarianer)
  Vi lurer på om du har foreldre, Gamle Gamlefar? Har du besteforeldre?
  Og så lurer vi på hva de vikingene som er vegetarianere spiser, når de spiser kjøtt?
  Ha en fantastisk dag, Gamle Gamlefar! Du er en helt! Hjerte!

  • Hei alle sammen i verdens beste 4. klasse på Håvik skole! Dere spiser mye godt! Mine foreldre og besteforeldre er nå i Åsgard med gudene. Vikinger som ikke spiser kjøtt spiser brød, grøt, grønnsaker og frukt (alt mulig man kan lage av det). Julekuleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei mister langskjegg.
  Vi digger deg! Vi tror kanskje at Lilje og Ask vil lure seg med på vikingtokt og gjemme seg i vikingskipet. Ellers liker vi godt å spise ribbe, risengrynsgrøt, riskrem, pinnekjøtt, julepølse, rype og svenska kjøttbullar.

  Det var alt fra oss på GUL på Stokksund oppvekstsenter. Varm julekozevikingbjørneklem fra oss alle.

  • Hei alle vikinger på GUL på Stokksund oppvekstsenter! Så snille dere er ❤ Lilje og Ask er to luringer, man vet aldri hva de kan finne på! Dere spiser jammen meg mye godt til jul! Juleklem og vikingskjeggekos fra Gamle Gamlefar ❤

 • grillribbe, kakemenn, wienersnitzel, grøt, pepperkake, pinnekjøtt, medisterkake, and, grandiosa og andebryst er noe av de vi spiser i jula. Hilsen 6.trinn Bogstad Skole

  • Hei alle vikingunger på 6. trinn ved Bogstad skole! Dere spiser mye spennende til jul! Mmmm ❤ Julekuleklem fra Gamle Gamlefar

 • Hei, Gamle Gamlefar! Vi 6A på Vikersund skole er også glade i grøt. Ellers liker vi pepperkaker, pinnekjøtt, ribbe og julepølse. Nå har vi akkurat bakt serinakaker og havreboller, så her på kjøkkenet lukter det godt!

  ❤ Hilsen kjøkken-nissene i 6A.

  • Hei alle kjøkken-nisser i 6A! Dere spiser mye godt til jul! Kanskje dere må komme hit til Nordhavn og lage mat til oss også? Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Ho ho Gamle Gamlefar!
  Me i 2c på Leirvik skule gledar oss til jul. Dei fleste av oss et pinnekjøt til middag på julaften, men det er nokon som et ribbe, medisterkaker, graut, potetstappe og fisk. Kan du fortelja oss korleis det går til slutt i historien? Me er så spente!
  Juleklem frå 2c

  • Hei alle vikinger i 2C på Leirvik skule! Dere må nok vente helt til den 21. desember før dere finner ut hva som skjer til slutt! Håper dere koser dere med masse god mat i jula! Vikingklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamlefar
  Vi tror at Lilje og Ask kommer til å ta med gamlefar også dra ut med Vikingskipet. De vil finne moren sin, og ta henne med tilbake.

  I 3b i Hunndalen på Gjøvik er vi 30 elever, som liker:
  Fløtegrøt, rømmegrøt, risgrøt, ribbe, biff, varme poteter, pinnekjøtt, juleribbe, bakt potet, rosenkål, blomkål, roastbiff, pepperkaker, godteri, lammelår, sjokoladepudding, sjokoladekake, julekake, julebrus og is.

  To stykker sier de vil ha et glass alkohol, men det er ikke lov for barn. Vi lurer på om barn fikk drikke alkohol i vikingtida?

  Hilsen Tøffe 3b:)

  • Hei alle tøffe vikinger i 3B fra Hunndalen! Tror dere virkelig at jeg også får være med på tokt? Så spennende!

   Dere spiser jammen meg mye godt i jula! Barna i vikingtida fikk heller ikke lov til å drikke alkohol. Julekakeklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei!

  Kanskje hun kan få alle vikingene til å lete etter damene. Kanskje de bør snike seg inn i vikingskipet for å dra på havet å lete etter damene. Det kan jo hende de er satt av på en øy. Et annet forslag er å kaste de slemme vikingene på havet. Kanskje må de gjøre det samme som vikingene: å snike seg inn på natta og ta med seg alle damene, sette de i båten og kjøre avgårde.

  Vi liker å spise ribbe, grøt med smør, kanel og sukker og mandel i, pepperkaker, pepperkakehus, pinnekjøtt, godteri, bolle, pølse, kjøttkaker, julebrus, adventskaker, julebrød, lussekatter, kakemann, is og kanskje noen voksne vil ha øl.

  Hilsen 3A på Stakkevollan Skole i Tromsø.

  • Hei alle i 3A på Stakkevollan skole! Vi må nok lete etter damene om de ikke kommer tilbake, men røve andre damer det skal vi ikke. Dere spiser mye spennende i jula. Kanskje jeg kan få smake også? Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei, sultne Gamle Gamlefar!
  Vi i 4A tror at Lilje har planer om å snike seg med skipet… Det blir spennende å se!
  Vi liker å spise ribbe, julegrøt,soppsuppe, medisterpølser, julemarsipan, pepperkaker, laks, julemenn og mye mer godt!

  Hilsen oss ❤

  • Hei alle vikinger i 4A! Lilje er en luring, hun finner nok på en skikkelig rampestrek! Dere spiser jammen mye god mat i jula! Vikingklem fra Gamle Gamlefar ❤

   • Ja, vi gleder oss til god mat! Vi glemte å skrive at vi går på Ullerål skole på Hønefoss 🙂 Snart skal vi se dagens episode og prøve Liljes spill! Idag har Leah i klassen vår bursdag. Kult hvis du vil sende henne en hilsen ❤

   • Dere høres ut som noen fine vikingbarn på Ullerål skole på Hønefoss ❤
    Håper dere koser dere med Liljes spill og dagens episode!

    Og GRATULEEEERER så mye med dagen til Leah! Jeg håper du får en helt nyyydelig bursdag med mange klemmer ❤
    Stor julekoseklems fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar
  Vi koser oss med å høre historien hver dag i 5B ved Vikersund Skole. Vi lurer på om du tjener noe på bloggen din? Vet de andre vikingene at du har blogg? Vi lurer også på om du liker kebab? Vi spiser for det meste ribbe, julepølse, medisterkake, pinnekjøtt.
  God jul fra 5B vikersund Skole

  • Hei alle vikinger i 5B på Vikersund skole! Jeg tjener ikke ei krone på denne bloggen her, ho ho! De andre vikingene syns det er veldig gøy at jeg har blitt blogger på mine gamle dager. Kebab har vi ikke her i Nordhavn, men det skulle jeg gjerne ha smakt! God jul til dere også! Kos dere med masse god mat i jula ❤ Klem fra Gamle Gamlefar

 • I 2. klasse, raud gruppe trur vi at Lilja vil finne mamma att. Til jul likar vi å ete saueribbe, julegraut (med mandel), kalkun, julepølse og indrefilet av gris.
  Nokre av oss vil at vikingane skal slutte å slåst.

  • Hei alle vikinger i rød gruppe i 2. klasse på Dingemoen skule! Vi får håpe at Lilje finner mammaen sin igjen! Dere liker å spise mye godt til jul! Juleklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamleste gamlefar,
  Vi tror Lilje og Ask vil forsøke å få tilbake kvinnene, kanskje de lager en egen båt og drar ut på havet.
  Ellers liker vi pepperkaker, ribbe, grøt, medisterkaker, julepølse, julebrus, julekake, fruktbrød, fattigmann, mozartkuler, mellombar, glaserte epler, peppernøtter, poteter, brente mandler, pinnekjøtt, marsipan. Som du ser så er vi stort sett altetende!

  Stor pepperkakeklem fra 4E på Nordseter

  • Hei alle små nisser i 4E på Nordseter skole! Tenk om Lilje og Ask lager sin egen båt?! Vi vikinger er veldig gode på å bygge båter. Dere spiser mye spennende til jul! Mmmm! ❤ Vikingskjeggeklem fra Gamle Gamlefar

 • Hei Gamle gamlefar! Vi liker å ete julemann, reinsdyr, ribbe, mår, pepperkake, serinakaker, hjortemår, kanin og julekaker.

  Helsing 3B, Hasund skule

  • Hei alle i 3B ved Hasund skule! Dere spiser mye spennende til jul! Kanskje jeg får smake også? Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar! 🙂
  Vi spiser mye forskjellig til julemat slik som pinnekjøtt, kalkun, ribbe, pizza og julegrøt,

  Vi har noen spørsmål til deg.
  – Hvor gammel er du?
  – Hvor høy er du?
  – Hva er din favorittjulemat?

  Koz og juleklemz fra gruppe grønn på 3. trinn ved Bispehaugen skole 🙂

  • Hei alle vikinger i gruppe grønn ved Bispehaugen skole! Dere spiser mye godt til jul. Julegrøt er favoritten min ❤ Jeg er over 100 vintre gammel og omtrent 1,50 m høy. Hei og hå fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei gamle gamlefar. vi i 1,klasse på Storforshei skole liker å spise blant annet, ribbe, grøt med smør, sukker og kanel, smørgrøt, pinnekjøtt og saltkjøtt til jul.
  Vi syns at serien er kul, flott, bra, spennende, fin og artig.
  vi gleder oss til fortsettelsen.

  • Hei alle små vikinger i 1. klasse på Storforshei skole ❤ Dere spiser mye deilig, også to typer grøt da! NAM NAM ❤ Så bra at dere liker kalenderen og gleder dere til mer! I morgen kan dere se neste episode! Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei, vi i 5A på Grindbakken skole liker å spise veldig saftig ribbe, pinnekjøtt, risengrynsgrøt, sjakk-kaker, sosisser, medisterkaker, pepperkaker, kalkun, hjemmelaget is og masse kaker!

  Hilsen alle oss i 5A 🙂

  • Hei alle nisser i 5A på Grindbakken skole! Dere spiser mye god mat når det er jul. Jeg er glad i både grøt og kaker. Maten er jo noe av det beste med jula! Julekakeklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei, Gamle Gamlefar!
  Du er en veldig kul, kul kar.
  Du elsker grøt som er så søt
  -spesielt når den er bløt.

  Når man er i låvens stall,
  så ser man Gamle Gamlefar.
  Han står og lager julegrøt
  til vikingfar som er på tokt.

  Koz og klemz fra klasse 5B, Lilleaker skole 🙂

  • Hei alle i 5B på Lilleaker skole! Tusen takk for det flotte kvadet! Tenkt at det handler om meg! Dere er så flinke ❤ Juleklemmer fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar:)

  Vi i første klasse på Storforshei skole liker å spise dette til jul: Ribbe, grøt med sukker og kanel og smør, smørgrøt, pinnekjøtt og saltkjøtt.

  Vi syns serien er morsom, kul, artig, spennende, stilig og bra.
  Vi gleder oss til fortsettelsen

  Hilsen fra oss på Storforshei skole

  • Hei alle små vikinger i 1. klasse på Storforshei skole ❤ Dere spiser mye deilig, også to typer grøt da! NAM NAM ❤ Så bra at dere liker kalenderen og gleder dere til mer! I morgen kan dere se neste episode! Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar

  Vi i 3.klasse på Vanvikan skole liker å spise ribbe, elgkjøtt, pinnekjøtt, hvalkjøtt, rype, sushi, juletorsk, gris, julepølse og kalkun til jul.

  Julekos fra 3.klasse på Vanvikan skole, Trøndelag 🙂

  • Hei alle vikinger i 3. klasse på Vanvikan skole! Dere spiser mye forskjellig til jul. Det høres veldig godt ut alt sammen! Julekos og vikingklemmer til alle dere fra Gamle Gamlefar ❤

 • Ribbe, kjøttkaker og julepølse, julebrus, kalkun, grøt, godteri, sossiser, kake, pepperkake, julebrød, pinnekjøtt er kjempegodt. Hilsen 4C, Skogmo skole

  • Hei alle smånisser i 4C på Skogmo skole! Dere spiser mye godt i jula. Er det nok mat til meg også kanskje? God jul fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei og hopp Gamle Gamlefar
  Takk for en fin blogg. VI i 3. trinn på Midtbygda skole leser den hver dag. Vi har nå hatt en avstemning på hva som vi liker best til julemiddag, og dette ble resultatet: RIBBE:)
  Håper du snart får litt å spise.
  Klem fra oss på 3. trinn på Midtbygda.

  • Hei alle små vikinger på 3. trinn på Midtbygda skole! Så hyggelig å høre at dere liker bloggen og at dere leser den hver dag ❤ Ribbe er godt. Kanskje det er det jeg får å spise snart? Julekakeklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!

  Vi i 4A på Ulverud skole liker å spise ribbe, medisterkaker, julepølser, pinnekjøtt og riskrem i jula.

  God jul til dere alle sammen i Vikingland.

  Juleklem fra

  Tuva, Ulrik, Johanne, Vetle, Adriana, Anton, Felix, Suruthicaa, Eline, Senseya, Emilis, Ingrid, Mia, Sofia, Axel, Kilian, Tobias, Emmeline, Olivia, Areeha, Birk, Aurora, Henriette, Sigve, Sandra og Anja

  • Hei alle i 4A på Ulverud skole (Tuva, Ulrik, Johanne, Vetle, Adriana, Anton, Felix, Suruthicaa, Eline, Senseya, Emilis, Ingrid, Mia, Sofia, Axel, Kilian, Tobias, Emmeline, Olivia, Areeha, Birk, Aurora, Henriette, Sigve, Sandra og Anja) 🙂 Åh, det høres godt ut! Kanskje Gamle Gamlefar får smake litt også? Julekuleklem og god jul fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hallo Gamle Gamlefar. Det er meg William. Jeg er på skolen nå så jeg bruker en annen PC.
  Kan du si nøyere hvor nordhavn er i nord. Og leker du mye med Lilje og Ask. Nå kom en annen venn som heter Daniel Guttelvik og han lurer på om hvor gammel du er siden du heter Gamle Gamlefar. Stor juleklem fra Daniel og William. 🙂

  • Hei William og Daniel! Nordhavn ligger helt nord i Midgard. Jeg pleier å leke i snøen sammen med Lilje og Ask, hvis de gidder å henge med en gamling som meg da! Ho ho! Jeg er over 100 vintre gammel! Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle Gamlefar!
  I 5c på Grav skole liker vi å spise småpølser, ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, riskrem, sossiser, kake, grøt og pepperkaker til jul. Også liker vi å drikke julebrus.

  Hilsen alle vi i 5c

  • Hei alle vikinger i 5C på Grav skole! Så mye god mat og drikke dere har når det er jul. Mmmm ❤ Julekakeklem fra Gamle Gamlefar

  • Hei alle smånisser i 5C på Grav skole! Dere spiser mye herlig mat i jula. Til og med GRØT, som jeg elsker! NAM NAM ❤ Julegrøtklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • 2B på Tvedestrand Barneskole liker å spise grøt, kaker, julegrøt, pannekaker, julemarsipan, vafler, ribbe, sjokolade, julepølse, julepudding, pepperkaker, taco og kalkun. God Jul til Gamle Gamlefar fra smånissene i 2B

  • Hei alle vikingbarn i 2B på Tvedestrand Barneskole! Så mange spennende ting dere spiser nå i juletiden. Grøt, kaker, ribber… Mmmm! ❤ Jeg gleder meg til jul, gjør ikke dere det? God jul og vikingklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei Gamle gamlefar!
  Vi er 3. og 4. klasse fra Dalsbygda skole. Vi lurer på hva du liker å gjøre når du ikke kan være med på vikingtokt lengre? Og hvor gammel var du da du sluttet å dra ut i vikingtokt?

  Julehilsen og klemz og kos fra oss 🙂

  • Hei alle vikinger i 3. og 4. klasse på Dalsbygda skole! Jeg sluttet å dra på vikingtokt når jeg vår rundt 70 vintre gammel. Nå liker jeg å spise grøt, stelle dyra på gården og være sammen med Ask, Lilje og de andre vikingene på gården. Julekuleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Tusen takk for en spennende episode! Vi er 25 smånisser fra 3b på selveste Nordpolen skole som gleder oss til å følge denne spennende julekalenderen. Til jul spiser vi julegrøt, pepperkaker og julemat.

  God førjulstid fra Nordpolen Skole!

  • Hei alle smånisser i 3B på Nordpolen skole! Så bra at dere liker julekalenderen ❤ Så mye godt dere spiser når det er jul! Julegrøt, mmm ❤ God førjulstid til dere også! Adventsklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei💍jeg liker ikke grøt men jeg elsker jul🎅🏼Jeg har ett spørsmål? Har du sett julenissen??🎅🏼🎅🏼🎅🏼Stoooor julekalender fra meg❤️

  • Hei Annabel! Jeg elsker jul jeg også ❤ Jeg har ikke sett julenissen, har du? Julekuleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei nissefar!
  Vi er 2.klasse på Løykja skole. Vi likar litt forskjellig til julemat, men alle likar i alle fall graut. Vi vil også ha smør på grauten, og litt sukker og nokre vil også ha kanel.
  Med vennelg helsing » 2. klasse, Løykja skole

  • Hei alle vikinger i 2. klasse på Løykja skole! Så gøy at alle dere liker grøt også! Det er jo så godt med smør, sukker og kanel, NAM NAM ❤ Julegrøtklem og vikingkos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei! Jeg liker ikke grøt men liker bloggen din😀Har du dyr 🎅🏼-Julenissen-Jeg gleder meg mest til jul ferdig snakka😂😂

  • Hei igjen Annabel! Så bra du liker bloggen min ❤ På gården her har vi både griser, hester, kuer og høner. Jeg gleder meg også veldig mye til jul! Julekuleklem fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei igjen!

  Her i Brekke et me mest pinnekjøt på julaftan. Nokon av oss et svineribbe og julepølse. Men alle et graut med mandel i på dagen!

  Me trur Ask og Lilja skal lage graut av den mjølka dei mjølka 😀

  Me lurer på kor mange vintrar du er? Her i klassen er 8 og 9 vintrar gamle.

  Helsing frå 3. og 4. klasse ved Brekke skule

  • Hei alle i 3. og 4. klasse ved Brekke skule! Pinnekjøtt og ribbe er fantastisk, men grøt er aller best syns jeg! Og så gøy med mandel i grøten! Jeg håper Lilje og Ask lager ny og bedre grøt! Mmmmm ❤ Jeg er over 100 vintre gammel. Julehilsen fra Gamle Gamlefar ❤

 • Hei, gamle gamlefar:) Jeg liker å spise pinnekjøtt og ribbe til jul. Hilsen Lisa;)
  Hei, gamle gamlefar. Jeg liker pinnekjøtt og bark til jul. Hilsen Emmalisa ❤

  • Hei Isak! Så hyggelig at du liker å se på julekalenderen og lese bloggen min! Juleklem fra Gamle Gamlefar ❤

  • Hei, Sebastian!
   Jaaaaa, grøt er det ALLER beste jeg vet. Nam, nam i magen min 🙂
   Julekoseklem fra Gamle Gamlefar!

 • Hei Gamle Gamlefar. Når fikk du denne Bloggen og jeg elsker julekalenderen pluss at du burde se på The julekalender klokken halv 8. Den er kjempe morsom og jeg skal spille spillet Liljes tokt, det blir sikkert kjempe gøy. Pluss at det er meg William igjen altså William Blix. Takk for at du har svart meg og Daniel, vi på skolen kaller han noen ganger Danilo og de på skolen pleier og kalle meg Willy, hyggelig gigantisk og ild varm klem fra meg. Daniel ble ikke med denne gangen men jeg skal kansje på besøk til ham og da skal jeg hjelpe han og skrive på bloggen. pluss at jeg liker og spise ribbe, pinnekjøtt, lamme lår og kylling. Ha det hilsen William Blix 🙂

  • Ho-ho og hei på deg, William! Hmm, The julekalender høres jammen artig ut. Og så flott at du skal spille Liljes tokt, håper du liker det 🙂 Håper både du og Danilo får en fortreffelig adventstid, med masse gooooood mat. Stor julekuleklem fra Gamle Gamlefar 🙂

  • Ho-ho-ho, Ingrid Ingefær var jammen et morsomt navn 😀
   Åh, ja julebrus og ribbe er nyyydelig.
   Håper du får masse av begge deler denne julen.
   Stor julekuleklem fra Gamle Gamlefar! ❤

  • Hei, lille due! Jeg ble født for over 100 vintre siden. Det er kjeeeeeempe lenge siden 🙂
   Stor julekos fra Gamle Gamlefar ❤

 • Kommentarer er stengt.

  %d bloggere like this: