Njoammil sitt reisebrev

Hei og hopp! Eg er haren Njoammil! Og eg elskar å vere på reise.
Når eg opplever noko på reisene mine, så skriv eg det her i reisebrevet.
Eg hoppar rundt på vidda, i skogen, under bakken – ja, over alt!
Eg pleier også å hoppe i utkanten av ei lita bygd.
Der bur det mange store og små menneskje.
Dei er ganske rare.
I dag sprang alle rundt og ropte: No er det berre fem dagar til første desember!
«Kva i alle dagar skal det bety?» Tenkte eg.
Kva er første desember?
Er det kanskje ein person som er heilt fantastisk,
sidan alle ventar sånn på at han skal komme om fem dagar?
Eller er kanskje Første Desember nokon som har vunne ein førstepremie,
og så skal dei i bygda feire førstepremien om fem dagar?
Eg anar ikkje.
Veit de kva første desember er?


Vel, vel, gode vener! No hoppar eg vidare!
Eg gler meg til å sende mange brev til dykk!


Hivas, hopp og far vel!
Hjarteleg helsing
Haren Njoammil

179 kommentarer om “Njoammil sitt reisebrev”

  1. Julehei til deg, Dominick! Jeg kan lage Batman-skygge og nisse-skygge. Men da måtte jeg øve meg veldig mye. Julekos fra Njoammil. 🙂

 1. Hei hei, Njoammil.
  Nå snakkes vi igjen.
  Jeg eeeelsker jul… men også julekaker.
  Vennen min Eir filipa lurer på hvorfor denne julekalenderen er samisk.
  Hilsen Ella Sofie🌈🔥

  1. Tjollajulehopp igjen, Ella Sofie 💖 Hihihi, er det sant?! SÅ KULT at du også elsker jul og julekaker! AKKURAT som meg jo 🎄🌟 Er ikke samisk flott? 🌈 Og de samiske mytene og joikene er så fine. Hei og hopp fra Njoammil

 2. Hei. Desember er en julemåned som vi feirer for da ble jesus født, 24desember. Jesus fikk gaver da han ble født derfor får vi gave på julaften. Vi spiser kaker og har kalender. Også er vi ute å kjører akebrett i snøen. I dag har jeg hatt norsk, i frimenuttene har jeg kjørt akebrett, nå skal jeg bake kake med mamma.

  1. Tjollahei!!! 💖🥕 AHA! Desember er julemåneden! Da skjønner jeg alt! 🎄🌟 Åh, det høres jammenmeg ut som du har hatt en fin dag! Håper du får en skikkelig koselig førjulstid! Juleklem fra Njoammil ✨

  1. Hei og hopp, jammen har du rett Angelika! 🐇 💖❄️🥕Skal du spise mange gulrøtter i juleferien? GJETT OM JEG SKAL! Hihi. Julehopp fra Njoammil

  1. Tjollajulehei og julehopp 💖 Hihi, det er så morsomt at dere mennesker ELSKER helg! Skulle tro det var en kake. Jeg skal ut for å hoppe litt på vidda nå! Hopp og farvel fra Njoammil 🐇 GOD HELG!

  1. Heisann hoppesann, Jakob! Jeg synes det er veldig kult at dere i familie. Er det derfor dere har mange like navn? Jeg er interessert i alt som har med hopping å gjøre. Kan man hoppe litt i fotball? Harekos fra Njoammil. ❤️🥕🐰

   1. Det er jammenmeg et godt spørsmål, Jakob ❄️ Jeg tror det må bli det fotballaget med harer. Vet du om det er noen fotballag hvor harer spiller? Hmm. Jeg har ikke sett noen enda. Hva er ditt favorittfotballag? ✨ Julehilsen fra Njoammil

 3. god jul popppppppppp🤭😎😎😎😎😎😶‍🌫️😍🥰🥰🥰😘😘🥰🥰😍🌈🌈🌈🌈🌈🐲🐲🐲

   1. jeg elskeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer dyr😍😍😍😍😍😍🥰🤩🥳, og du er kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…😎🐇🐇🐇🐇🐇🐇🎄🎄🐰🐰🐰🐰.

  1. Det er julemegrundt så gøy å leke i snøen! Jeg har ikke prøvd taekwondo. Er det vanskelig for harer, tror du? Juleklem fra Njoammil! ❤️🥰✨

 4. 1. desember er en dato. 1. desember er da vi kan åpne julekalenderen. Da er det 24 dager til jul. Hvordan klarte du å gjøre de triksene?

  1. Aha! Tusen takk for hjelpen!! 🙏🏼🎄🐰✨ Når det gjelder triksene, så må man ha høy fart og perfekt temperatur og luftfuktighet. Da blir det best. Ingen juleprotest! Hareklem fra Njoammil!

 5. Jeg likte bedre jule kalenderen i fjor var bedre 😇men denne er også bra😇 jeg liker kaniner skikkelig mye🐰noen i klassen min har 2 kaniner 🐰men hvorfår er det samisk jule spil hilsen Eir Filipa

  1. Hei på deg, Eir Filipa 💖 Hihi, jeg skjønner godt at du savner Bruse. Han er en skikkelig kuling! ❄️ Tenk å ha to kaniner, det høres skikkelig kult ut 🎄🌟 Julehilsen fra Njoammil

   1. HIHI! JEG ELSKER OGSÅ JUL! Men hva i alle juledager er gaver? Er det også en type kake? 🎄🌟 Hopp og sprett fra Njoammil

  1. Hallo alle sammen jeg heter Synne og hvet hva 1.desember er det er fyste dag i julemånden.
   Hei san og hopp sand ha en riktig god jul hisen den kule Synne

   1. Julehei på deg, kule Synne ✨ Håper du har en skikkelig fin desember! 💖 Heisann hoppsan fra Njoammil

   2. Hoppemegrundt Koshyar! Er alle barna borte? Eller bare litt bortenfor? Det er det jeg spør meg selv om. Klem fra meg. ❤️🐰

  1. Tjollajulehopp til deg, Kelly 💖 Jeg eeeeeelsker alle kakene, og de fine lysene som pappaen til Inger pynter med ✨ Hva med deg, Kelly? Hva liker du med jula? Liker du kake? Hva er din favorittkake? Hihi. Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

 6. Hei, jeg synes når alle dyrene blir borte, så kommer en dunke musikk og noen i klassen min synes også det. Hilsen Ebba.😬😬

  1. Hei på deg, Ebba ✨ Det kan være litt skummelt når dyrene blir borte, og den musikken kommer på, ja. Takk for at du sier fra 💖 Når noe er skummelt pleier jeg å snakke med den gamle reinen, han trøster meg ofte, og forklarer hvor lydene kommer fra, og at det går fint til slutt. Hva pleier du å gjøre når noe er skummelt? 🐇💖 Den gamle reinen sa at jeg kunne fortelle deg at det kommer til å gå fint! Juleklem fra Njoammil

 7. Hei Njoammil vet du hvor barna er blitt av? og hva er den lyden? hvet du noe omm dette? jeg lurer veldig på det.

  1. Førjulshei til deg, Julie 🎄🌟 For en tilfeldighet! Jeg lurer på akkurat de samme tingene som deg. Jeg trodde kanskje du visste dette? Håper vi finner ut av det om ikke så lenge 🐇💖 Farvel fra Njoammil

  1. Åh, Erik, jeg trodde kanskje du visste hvor barna blir av? 🎄🌟 Det er så mystisk, jeg er HOPPENDE spent! Jeg må hoppe for å høre med reinen, kanskje han vet hvor barna er? Hopp og far vel fra Njoammil 🐇

 8. Hei jeg hetter Dominick jeg er 8 år jeg lurer på om hva du hetter i norsk jeg går på buer skole hilsen Dominick

  1. Tjollajulehopp og hei til deg Dominick ✨ SÅ gøy at du er 8 år, kan du spise åtte pepperkaker da?! NAM NAM. Jeg elsker pepperkaker 🎄🌟 Jeg heter jo Njoammil, men det betyr «hare». Den gamle reinen fortalte meg at Dominick betyr «herre»! Det er så kult! Julehilsen fra haren Njoammil 🐇

 9. Hei, Njoammil!

  Du er en fin hare. Tusen takk for brev. Vi ønsker deg en fin torsdag, og vi håper du koser deg masse med steppekakene 🙂

  Med vennlig hilsen klasse 2A på Tunballen skole.

  1. Åååå, det var en koselig hilsen fra gjengen i 2A på Tunballen skole ❤ Så kult at det er noen fra Nodelandsheia som leser reisebrevet mitt! 🎄🌟 Håper dere har en skikkelig koselig torsdag, og at dere får en deilig teppekake! Hihi. Førjulshilsen fra haren Njoammil 🐰

   1. Juletjollahopp og hei til deg, Maya! 🐇 Eeeenig, adventskalenderen er skikkelig mystisk og spennende. Hihi! Julesmil fra Njoammil ❤

 10. Bores! Vi er en klasse i Fredrikstad som synes denne historien er spennende! Engasjerende historie og flott joik. Vi kan litt samisk fordi vi har en samisk jente i klassen. Vi lurer på hvorfor Mikkel ikke vil være med på julespillet og hvor det har blitt av elevene som fant trefigurene på veien? Gleder oss til fortsettelsen. Hilsen 2B – Rød skole, Onsøy 🙂

  1. Buorre Iđit dere i 2B på Rød skole 🎄🌟

   Så artig at dere liker historien og joik, det gjør jammen meg jeg også. Jeg er så spent på hva som skjer med julespillet? Jeg har aldri vært på julespill før, men det ser jo sååå gøy ut. Jeg skjønner ikke hvorfor Mikkel ikke vil? Har dere julespill?

   Så kult at dere har en samisk jente i klassen, og at dere kan litt samisk! ❤️

   Hivas Njoammilis 🐇

 11. Hei jeg lurte på om du har vært et menneske eller vert i et teater.
  God jul til deg

  Hilsen Even
  Gleder meg til å bli mer kjent med deg
  Njoammil

  1. Førjulshei til deg, Even ⭐️🎄 Om jeg har vært menneske? Det var jammenmeg et godt spørsmål, jeg tror jeg må spørre den gamle reinen om det! 🐇

   Noen ganger pleier jeg titte inn i vinduene til menneskene, det ser jo ut som de lager litt teater? 💫 Hihi

   God jul til deg også, Even! Førjulshilsen fra Njoammil 🐇❤️

  1. Førjulshilsen til deg, Maja 🎄⭐️ Åh, det var jammenmeg mange fine ting! Jeg elsker også pepperkaker! ❤️ Julehopp fra Njoammil 🐇

   1. Åååå, det var jammenmeg fint sagt! Familie, jul og pepperkaker er skikkelig koselige ting ⭐️🎄❤️

    Jeg er jo Njoammil, hihi! Hvem er du? 🐰

    Tjollahopp fra Njoammil 🐇

  1. Hei på deg, Julie!
   Det har du visst helt rett i. Og for noen gode pepperkaker det var. Jeg lurer på om stepperkaker er like godt. Hmm …
   God jul tilbake til deg.
   Julehilsen fra Njoammil❤️

   1. Jeg også synes det er gøy med jul! Også er det så gøy med alle menneskene som synes det er gøy med jul ⭐️🎄❤️ hihi!

    Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

  1. Hei på deg!

   Hmm … Jeg kan jo prøve, men jeg kan ikke love noe. For selv om jeg er ganske god til å hoppe, er det ganske vanskelig å hoppe over dager. Men dagene før jul kan jo også være ganske fine, for da kan men glede seg til jul litt lenger 🙂

   Stor julekakeklem fra Njoammil ❤

  1. Hei på deg, Omar!

   Det er jammen jeg også. Desember og snø er noe av det beste jeg vet!
   Håper du har en fin 1. desember.

   Julehilsen fra Njoammil ❤

  1. Julehei til deg 🎄⭐️ Aha, første desember er starten på julemåneden, nå skjønner jeg alt! Håper du får en kjempefin første desember ❤️ Julehilsen fra Njoammil

 12. Hei
  Vi har løst mysteriet. Det heter pepperkaker.
  I klassen vår trekker elevene pepperkaker formet som et hjerte hver dag. En elev for hver dag. Det er veldig koselig. Vi gleder oss til å åpne ny luke i morgen og følge ditt reisebrev.
  Adventshilsen fra 4. klasse ved Sørvik skole i Harstad.

  1. Åååå, juuuulekoooos, det høres jammenmeg koselig ut med pepperkaker formet som et hjerte ❤️ Så heldige dere er som får pepperkakekalender OG følge med på Jul på villspor 🎄⭐️ Selvfølgelig var det pepperkaker det het, men det høres jo litt ut som steppekaker, sant? Mmm, nå ble jeg sulten av å snakke så mye om pepperkaker 💫 Tusen takk for at dere i 4. klasse ved Søvik skole la igjen en kommentar til meg ❤️ 🐇Julehilsen fra Njoammil

 13. Hei haren Njoammil,

  Vi vet hva 1. desember er! Det er den første dagen i den siste måneden i året 🙂
  Vi gleder oss til å lese flere reisebrev fra deg, og til å åpne kalenderen!

  Vennlig hilsen,
  Klasse 2B på Sagdalen skole 🙂

  1. TjollaHOPP til dere i 2B på Sagdalen skole ⭐️

   Dere er så lure, nå skjønner jeg ALT! Klart man feirer den første dagen i den beste måneden i året 🎅🏽🎄 Det er så koselig at dere vil følge med på reisebrevene mine 🐇

   Førjulshilsen fra Njoammil!

 14. Hei! Nå er det snart jul. 1. desember er ikke en person. 1. desember starter julemåneden. 1. desember begynner vi å åpne julekalenderen. 1. desember er en måned og en dato.
  Hilsen 3B Vollebekk skole

  1. Åååå, selvfølgelig! 1. desember er starten på den beste måneden i HELE ÅRET! JULEMÅNEDEN!🎄🎅🏽❤️ Nå skjønner jeg alt!

   Dere i 3B ved Vollebekk skole er jammenmeg smarte! Tenk at første luke kan åpnes allerede i morgen ⭐️

   Håper dere får en fin førjulstid.

   Juletjollahopp fra Njoammil 🐇

 15. Hei på deg verdens snilleste hare.
  Første desember er den dagen vi åpner første luka eller pakken i kalenderen vår.
  På skolen skal vi åpne bokkalenderen vår. Alle elevene har pakket inn favorittboka si og vi skal trekke ei bok hver dag. Denne skal vi lese i adventstunda vår hver dag.

  Ønsker deg en god dag.
  Hilsen 1. trinn ved Fillan skole

  1. Juletjollahopp til dere på 1. trinn ved Fillan skole 🐇❤️

   AHA! Så kult! Har dere kalender hver måned? Julikalender og julekalender? ☀️ Hihi.

   Det høres veldig koselig ut med bokalender. Dere er skikkelig heldige som får lese en ny bok hver dag 📖 Jeg gleder meg til å høre hvilke bøker dere leser!

   Håper dere får en hoppende fin dag!

   Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

 16. Kjære Njoammil ❤️ Vi i 2.klasse ved Måseide skule kan fortelje deg kva 1.desember er! Det er den dagen vi kan opne luke nummer ein i julekalenderen, barn gler seg til det. Det er den månaden Jesus blei født, for dei som trur på kristendommen. Julenissen kjem 24.desember. Det er også nyttårsaften i desember. 1.søndag i advent var no nettopp, det er dagen då det er vanleg å ha opp adventslys. Så blir det 3 søndagar til før julaften. 1.desember kjem også ein del rampenissar heim til dei barna som brukar å ha det.

  Kos og klemz frå 2.klasse ved Måseide skule ❤️

  1. Ååååførjuøshopp, kva er det de seier? 🐇 Har de julekalender, og den startar fyste desember? Akkurat som i Salaby?! No skjønar eg alt!

   Det høyrest skikkeleg koselig ut å tenne adventslys, eg har også sett at nokon tar tre inn i stova når det blir desember 🎄de menneske gjer så mykje artig!

   Eg må seie at rampenissane, dei er nokon skikkelege rampar. Eg har høyrd at det er nokon rundt her også, og dei gjer SÅ MYKJE ugagn! ⭐️

   De i 2. klasse ved Måseide skule har jammen meg mange fine og artige førjulstradisjonar 🎅🏽 De er jammenmeg heldige! Tusen takk for at de fortalde om dei til meg!

   Førjulskoz og klemz frå Njoammil

 17. 1. desember er en dag som mennesker feirer pga. det er 24 ventedager til jul.
  Barn gleder seg til 1. desember for da får vi åpne første kalender-luke.
  Vi åpner en luke hver dag helt til 24. desember.
  Vi ferier jul 24. desember for da ble Jesus født.

  Hilsen 3A fra Vollebekk skole

  1. Heia 3A på Vollebekk skole ⭐️
   SÅ koselig at dere kommenterer på reisebrevet mitt, og tuuusen takk for at dere forklarer meg dette med første desember.

   Skal si dere mennesker gjør mye morsomt 🎄Pleier dere ake i Bjerkedalen også når det er desember? ❄️ Jeg kan huske at jeg har hoppet rundt der en gang.

   Førjulshopp og tjo og hei fra Njoammil 🐇

  1. Men i alle førjulsdager, hva er det du sier Lucas? 🎄
   Er ikke nissen nissen? 🎅🏽 Er ikke Abid Raja Abid Raja?
   Nå skjønner jeg ingenting her.

   Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

   1. Det er et tv program som heter maskorama og nissen er en av figurene som måtte ta av maska og det var Abid

   2. Et TV-program? Med masker? Og nisser? Julemegrundt det høres kult ut ⭐️🎄 Er det med noen harer der også? 🐇

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s