Juletrepuss

Hopp!
Hei!
Hallo!
Haren Njoammil her igjen!

Håpar de har det bra alle saman?

I går var eg på 1.desember-fest hos den gamle reinen.
Det var så morsomt.
Dei andre dyra kunne ikkje tru sine eigne øyre då eg fortalte om peparkaker, som de har lært meg at det heiter.
Reinen er pensjonert og elskar å fortelje eventyr.
Likar de også å fortelje eventyr?

Vil de forresten høyre kva eg såg i dag i den vesle bygda?
Eg såg ei dame som sto og pussa på eit juletre med ein tannbørste!

Kvifor gjorde ho det?
Er det for at trea ikkje skal få hól i tennene?
Eg visste ikkje at tre kan få hól i tennene.
Og viss dei får hól i tennene, må dei då til … gran-legen?

Etterpå hoppa eg forbi eit hus, og ut av vindauget på huset kom det den nydelegaste lukt av peparkaker…Lurer på kven som bur der?

Vel vel, kjære vener!
Eg gler meg til å snakke meir med dykk!
Hivas, hopp og far vel
helsing dykkar ven, Njoammil

74 kommentarer om “Juletrepuss”

 1. Hei ❤
  Det var hyggelig å se at du svarer på kommentarene våre. Forresten du er veldig morsom 🙂

  1. Hihi, jeg blir jo så glad når dere i D-gruppa på 3.-5. trinn på Nøklevann skole skriver SÅ SNILLE kommentarer til meg ✨🐇 Det gjør meg HOPPENDE glad! Hopp og far vel fra Njoammil ❤

 2. Haren Karen bor i det huset som luktet pepperkaker. Foreldrene er godt i gang med bakingen. Men hvor er haren Karen?!

  1. Mmmm, bare lukten av pepperkaker får det til å HOPPE i magen min! ✨ Elsker du også pepperkaker? Hihi. Vet ikke du heller hvor Haren Karen har blitt av? ÅNEI! Jeg trodde kanskje du visste? Jeg må høre med den gamle reinen! Hopp og far vel fra Njoammil 🐇

 3. Hei. Vi lurer på om det er du som lager trefigurene og setter dem på veien til de andre? Er det du som står bak forsvinningen av ungene, eller er det Cáhcerávga? Vi synes dette er en veldig spennende julekalender. Ha en fin jul. ❤
  Hilsen 3.klasse på Skånland skole.

  1. Julehei til dere i 3. klasse på Skånland skole, eller Skánit som jeg har hørt Áhkku si ❤ Ahh, jeg skulle ønske jeg var så flink til å lage trefigurer, da ville jeg laget meg et stort treslott! Med masse pepperkaker! Kan dere lage trefigurer? Hva vil dere lage? ✨Å NEI, tror dere det er Čáhcerávga? Det håper jeg jammen meg ikke! Jeg tror jeg må høre med den gamle reinen, kanskje han vet? 🎄🌟 Så koselig at dere liker å følge med på julekalenderen! Buorit juovllat 🐰 Julehilsen fra Njoammil!

   1. Åååførjulssmil! 🎄🌟 Det var jammenmeg en koselig hilsen! Håper du har en fin 3. desember ❤ Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

   1. Hihi, jeg har hørt masse om rampenissen, og at han er en skikkelig RAMP! 🎄🌟🐰 Pleier rampenissen være hos deg?

 4. Hei.

  Det er veldig kult å høre fra deg hver dag. Vi liker brevene diners historiene.
  Vi kan hjelpe deg litt.
  Damen pusset treet fordi treet skulle bli grønnere.
  Det heter forresten pepperkaker. ♥️

  Hilsen 1.klasse Håvik skole.

  1. Julehei til dere i 1. klasse på Håvik skole ✨ Det er jammenmeg kult å høre fra dere også! Så gøy at noen fra Avaldsnes følger med på mine reisebrev! Og i tillegg kan hjelpe meg! Dere er så LURE! 🎄 Selvfølgelig pusser hun treet for at det skal bli grønnere. Pleier dere også gjøre det? Hvis jeg skal rekke å pusse alle trærne i skogen før jul må jeg nesten hoppe videre nå! Tjollahopp og julehei fra Njoammil 🐇

 5. Hei Njoammil. Vi i 1d ved Neskollen skole synes du har pene ører. Og så lurer vi på hvor du er nå?
  Du er fin! Hilsen oss.

  1. Ååå, hurrahopp! Dere i 1D ved Neskollen skole gjør meg HOPPENDE glad 🐰 ❤ Så snilt sagt! Nå hopper jeg rundt, kanskje jeg kan få den gamle reinen til å fortelle meg et eventyr? Hmm. 🎄🌟 Håper dere har en skikkelig fin førjulstid ✨ Førjulshopp fra Njoammil

  1. Mmmm, dere i 4A på Mysen skole har jammen meg god smak! For pepperkaker er jo sååå godt 🎄⭐️Men hvorfor heter det egentlig pepperkaker? Det har jo ikke pepperkaker i seg en gang. Hmmmmmm ❤ Hipp hopp hopp hopp, fra Njoammil 🐰

 6. Hei, Njoammil!
  Vi synest at kalenderen er veldig spennande, og bittelitt skummel. Vi gler oss til luke nr. 3.

  1. Åååførjulshopp, så koseleg med helsing frå dykk i 2. klasse ved Åheim skule 🎄✨ Så gøy at de synest julekalenderen er spennande. Eg er einig i at den kan vere litt skummel i mellom. Heldigvis er den gamle reinen der for å passe på ❤️ Gjett om eg også gler meg til luke 3! Førjulshelsing frå Njoammil ️🐰

 7. Vi elsker deg! Det heter ikke gran-legen, det heter tannlegen. Trær har ikke tenner, så de kan ikke få hull i tennene. Tannbørsten gjør at trærne blir ekstra grønne. Hilsen førsteklasse («1 Tor») på Bolteløkka skole. 🐇💎🐉

  1. Åhhhh, førsteklasse på Bolteløkka skole ✨🎄💎 Dette var jammenmeg en koselig hilsen! Hva er det dere sier, har ikke trær tenner? Men de stikker jo litt av og til? Blir grantrær ekstra spisse når man pusser dem? Håper VIRKELIG ikke det 🐇 Pleier dere å pusse juletrær? Hmm. Førjulshilsen fra Njoammil❤

 8. Hei Njoammil.
  Det var veldig spennende å se når du forsvant i skogen. I dag ble også elgen, skilpadda og skjæra borte. Har du truffet dem?
  Hilsen 3B på Midtbygda skole i Siljan

  1. MEN HVA I FØRJULSDAGER! Hvorfor forsvinner alle barna? 🎄✨ Jeg har ikke sett noen av dem! Har dere i 3B på Midtbygda skole sett noen av dem? Har de kommet på besøk til Siljan? Hmm. Førjulshilsen fra Njoammil 🐰 ❤

 9. Hei Njoammil
  Det var veldig spennende å se når du forsvant i skogen. I dag forsvant også skilpadda, elgen og skjæra. Har du truffet dem?
  Hilsen 3B på Midtbygda skole.

  1. MEN HVA I FØRJULSDAGER! Hvorfor forsvinner alle barna? 🎄✨ Jeg har ikke sett noen av dem! Har dere i 3B på Midtbygda skole sett noen av dem? Har de kommet på besøk til Siljan? Hmm. Førjulshilsen fra Njoammil 🐰 ❤

  1. Åååå, dere i 1B på Byåsen skole er jammenmeg hyggelig! 🎄 Visste dere forresten at Trondheim heter Troandin på nordsamisk? Det fortalte den gamle reinen til meg! ⭐️ Hihi! Hivas fra Njoammil ❤

 10. Hei og hopp fra 2A på Dvergsnes skole!
  Treet kan ikke få hull i tennene, det ble bare rent! I huset så bor Haren-Karen, men hun er jo borte vekk, så nå er det bare foreldrene som er der. Har du kanskje sett Haren-Karen, siden hun gikk inn i skogen?

  Hilsen 2A på Dvergsnes skole

  1. Hei og hopp tilbake til dere i 2A på Dvergsnes skole ✨ AHA, så hun pusser treet for å gjøre det rent? Hmm. Jeg tror ikke trærne i skogen er så skittene, har deres skittent tre? 🎄 Åjaaaa Haren-Karen bor der? Dere vet jammen meg mye, men vet dere hvor Haren Karen er nå? 🐰 Jeg har ikke sett henne noen steder, men har hørt at noen leter etter henne? Hmm. Tusen takk for at dere legger igjen en koselig kommentar til meg ❤ Julehilsen fra Njoammil

 11. Hei Njoammil.
  Vi i klasse 1b på Erdal skole tror at hun pusset treet med tannbørste fordi at treet skal bli grønt til julaften. Vi tror ikke at treet kan få hull i tennene 🙂

  1. AHA! Dere i 1B på Erdal skole er jammen meg lure ⭐️ For at det skal bli grønt og skjønt! Pleier dere også å pusse juletreet? Pleier dere morsomme mennesker å pusse noe annet enn trær? 🎄 Hihi. Julehilsen fra Njoammil 🐰

 12. Hei, det heter tannlege, ikke gran-lege 🙂 Trær pusser heller ikke tennene. De har faktisk ikke tenner. Eller gjør du det fordi de skal bli grønne?
  Hvor kommer trefigurene i Jul på Villspor fra? Hvem lager trefigurene?
  Hvorfor forsvinner alle barna?

  1. Tjollajulehopp her var det jammenmeg mange gode spørsmål ✨ Det er kanskje sant at trær ikke har tenner? Jeg har aldri sett trær med tenner heller. Pleier dere å pusse grantrær? 🎄 Jeg lurer sånn på hvem som lager de fine trefigurene, og hvor i alle førjulsdager blir barna av? Jeg tror jeg må høre om den gamle reinen vet! ⭐️ Jeg må hoppe av gårde! 🐇 Førjulshopp fra Njoammil

 13. Hei hei Njoammil!
  Du er en fin og flink hare! Vi tror nok ikke at grantrær kan få hull i tennene fordi de ikke har noen tenner. Vi har nettopp lært om bartrær.
  God jul! HIlsen 2.klasse på Fagerheim skole i Horten

  1. Buorit juovllat ja hallo til dere i 2. klasse på Fagerheim skole! ❤️ Det var jammen meg koselig sagt! Tusen takk! Giitu! Dere har kanskje rett, grantrær i skogen hvor jeg bor har stått i mange år uten at de har fått hull 🎄 Den gamle reinen sier at grantrærne kan bli over hundre år gammel! Hvor gammel kan bartrær bli? Kan de få hull? Pleier dere å pusse de? Hmm. Førjulshilsen fra Njoammil 🐰🌟

  2. Hei!
   Vi har det bra, har du det bra?
   Vi tror at hun pusser juletreet med en tannbørste fordi det skal bli grønt, for at det skal bli fint til jul og slik at det skal bli fint når det skal stå i stua til noen. Bak et juletre så så vi et menneske som gjemte seg. Hvem er det?
   En i klassen vår så at det stakk opp to kaninører fra buskene, kanskje det var deg? Vi så også en kanin bak huset med pepperkakene!
   En annen i klassen vår så at etter figurene og barna forsvant, så var det sånn ca. 17 fotavtrykk i snøen. Det tror vi betyr at barna har tatt med seg figurene og gått inn i skogen. Ellers så tror vi at barna ble hypnotisert i skogen og kidnappet. Spennende!
   Hilsen Byåsen skole 1B, Uglirommet

   1. Juletjollahopp på dere! 🎄🌟

    I går spiste jeg ALT for mange pepperkaker, så jeg har kanskje litt vondt i magen, men ellers har jeg det HOPPENDE bra! Hva med dere i 1B på Uglirommet på Byåsen skole? Har dere det bra? ✨

    Men hva er det dere sier? Pleier dere å pusse treet før dere tar det inn i stua? Dere mennesker finner altså på SÅ mye morsomt 🎄 Vi pleier ikke pusse juletrærne i skogen. Burde vi kanskje gjøre det? Synes dere? Hihi, det kan være jeg har hoppet litt rundt blant trær og hus! 🐰

    Oi, 17 fotavtrykk i snøen?» Det er jammen meg mystisk! Hva betyr hypnotisert? Er det en slags kake? JEG ELSKER KAKER! ❤

    Tusen takk for en skikkelig koselig hilsen! Førjulshilsen fra Njoammil

 14. Vi i 2B på Tindlund barneskole liker å høre på eventyr, og koselig å lese brevene dine. Gleder oss til brevet i morgen🎅😍

  1. Tjollajulehopp til dere i 2B på Tindlund barneskole ⭐️🎄 Så gøy at dere også liker å høre på eventyr! JEG ELSKER EVENTYR. Hva er deres favoritteventyr?

   Tusen takk, Giitu, for at dere liker å lese reisebrevene. Hopperundt, det gjør meg glad! ❤️ Førjulshilsen og førjulssmil fra Njoammil 🐰

 15. Hei, Njoammil!
  Vi er 5.klasse på Brandval skole og vi lurer på hvor barna har blitt av?
  Vi så noen fotspor i snøen inn i skogen.
  Figurene forsvant også.
  Vi liker historien godt og er spente på neste episode.
  Førjulshilsen fra oss🎄🌟🎅

  1. Heisann og HOPPsann til gjengen på 5. trinn på Brandval skole! 🎅⭐️ Jeg lurer også på hva i alle førjulsdager som skjer med barna OG figurene? Håper jammen meg vi får svar på det i neste episode 🎄🌟 Jeg er HOPPENEDE spent! Førjulshilsen tilbake fra Njoammil 🐰

 16. Hei! 😍😍
  Vi i 2. klasse likar litt å fortelje eventyr, men vi likar best å høyre på. Det er så kjekt å lese reisebreva dine 🐰❤ Stor førjulsklem frå 2. klasse i Bud 🎄🎁✨

  1. Buorre Iđit 2. klasse ved Bud barne- og ungdomsskole! 🎄✨ Åh, da er de akkurat som meg! Eg liker også best å høyre på når den gamle reinen fortel eventyr! 🌟 Skikkeleg koseleg å høyre at de liker å lese reisebreva, det gjer meg HOPPANDE glad ❤️🐰 Stor førjulsklem tilbake frå Njoammil

 17. Vi synest julekalenderen er gøy! No lurer vi veldig på kor barna blir av. Veit du kor dei er?
  Helsing 3B, Kolltveit skule.

  1. Hei og hopp 3B på Kolltveit skole 🎄🌟 Så gøy at de liker julekalenderen, eg synest det er skikkeleg spennande å følgje med! Eg kan ikkje skjøne kor barna blir av, veit de? Eg håpar dei kjem tilbake i tide til julespelet! 🐰Håpar de har ei fin førjulstid! Klem frå Njoammil

  1. Ååå, det gjør meg HOPPENDE glad! ❤️🐰 Dere i 2A på Aspøy skole er såååå snille 🎄✨ Julehilsen fra Njoammil

 18. Hei Njoammil! Vi lurer veldig på hvorfor det er trefigurer i snøen? Er disse figurene magiske? Vet du noe om dette? Og vet du hvor barna er blitt av? Hvorfor spør alle voksne om ting blir bra nok? Tror du juletrærne blir grønn nok?

  God førjulstid!
  Hilsen klasse 3a på Tonstad skole i Trondheim

  1. Tjollajulehopp til dere i 3A på Tonstad skole ❤⭐️

   Dere har jammen meg mange gode spørsmål. Jeg lurer sånn på hva som skjer med de trefigurene? OG hvor blir barna av? OG hva er greia med alle voksne? ALT dette lurer jeg også på. Jeg trodde kanskje dere hadde svaret? Hmm. Jeg tror jeg må høre med den gamle reinen, han vet nesten ALT! Han er litt som Inger sin Áhkku.

   Hvis jeg kan bestemme er trærne absolutt grønne nok! 🎄 Jeg har aldri pussa trærne i skogen, og de er det vakreste jeg vet. Utenom pepperkaker da.

   Buorit juovllat ja Hivas fra Njoammil 🐰

  1. Julehei igjen til dykk i 1. klasse på Måseide skule ❤️ Å, det var jammen meg koseleg sagt! Eg synest det er morosamt at de legg igjen kommentarar til meg! ⭐️🎄 Kva i alle dagar er juleball? Er det også ein type julekake? Mmmmmm, nam, kake 🐰 Håpar de har ei fin førjulstid! Helsing frå Njoammil

  1. Ååå, dei i 2. klasse på Måseide skule er jammen meg snille som seier så snille ting til meg ⭐️🎄 Eg synest de er søte, og liker dykk!

   Ah, ja kor blir desse barna av? Eg skjønner ingenting, eg hadde kanskje håpa de visste? Hmm … Eg håpar vi finn ut av det! ❤

   Førjulshelsing frå Njoammil 🐰

  1. Tjollajulehopp til dere i 3A og 3B ved Tvedestrand barneskole ⭐️🎄 Det var jammenmeg en koselig hilsen! God jul til dere også ❤️🐰 Førjulsklem tilbake fra Njoammil

  1. Buorre Iđit Alma! Mun lean Njoammil ⭐️🎄 Hihi, jeg har aldri sett noen pusse tre før, men dere mennesker gjør ganske masse morsomt! Jeg har jo sett at noen tar trær inn i stua på vinteren. HAHA! Tjollajulehopp fra Njoammil 🐰

  1. Hei på deg, Helge! Det er jammenmeg et godt spørsmål! 🐰 Jeg er så spent på hvor Haren Karen har blitt av 🎄⭐️ Julehopp fra Njoammil

  1. Julehei til Eva og gjengen! ⭐️🎄

   Ja, det er ikkje noko sak å gløyme ord når eg har ein så fin gjeng som minner meg på dei! Korleis kunne eg gløyme peparkake?! Det som er så godt! ❤

   Nei, det er kanskje sant. Juletrea får ikkje hol i tennene, men kvifor pussar ho dei då? Hmmmm…

   God jul til dykk! Julehelsing frå Njoammil 🐰

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s