Konkurranse

Buorre iđit mine gode vener!
Har de hatt ei fin helg?
Det har eg.
Eg har hoppa rundt på vidda og i skogen.
Under den lysande månen, i den kalde snøen.
Eg har også hatt ein konkurranse med ei ugle.
Ugla sa til meg at ho hadde kjempebra syn.
Så då sa eg til ho at eg har kjempebra hørsel.
Då sa ugla: «Eg veddar på at eg kan sjå lengre enn du kan høyre».
«Neppe» sa eg.
Så difor bestemte vi oss for å konkurrere.
Ei lita fluge hjalp oss.
Reglane var enkle: Fluga skulle fly avgarde, heilt til enten ugla ikkje kunne sjå ho lenger, eller til eg ikkje kunne høyre summinga hennar lenger.
Det blei uavgjort!
Ugla mista fluga av synet akkurat samtidig som eg ikkje kunne høyre ho lenger.
Stakkars fluga, då ho kom tilbake var ho heilt utslitt, ho hadde jo flydd kjempelangt!
Ho fekk ligge og slappe av litt i pelsen oppå hovudet mitt. Mellom dei to superøyrene! Eg kunne høyre ho snorke. Zum-zum-zum, sånn snorka ho.

Haren_3
Kva med dykk? Har de noko de er flinke til?
Og likar de å konkurrere?

Hivas, hopp og far vel!
Ein stor og varm Njoammil-klem til dykk alle.

101 kommentarer om “Konkurranse”

 1. Hei hare har du det bra. Har du sett til de barna som forsvant jeg lurer på hvem det er som har tatt dem det er så spennende😊. Gleder meg til i morgen med mer spenning det er så kjedelig att det ikke kommer episoder i helgene😟. jeg liker å vøre ute gå på ski bade lage snømann og skøyte⛸⛸

  1. Tjohopp og hei til deg, kulingen! Jeg lurer også på så mange ting! Er det vanskelig å skøyte, for eksempel? Jeg har veldig lyst til å prøve det. Men kan man hoppe på skøyter? Jeg liker veldig godt å hoppe! Hihi! 🐰✨🥕 Gleder meg også til i morgen. Stoooor julekos til deg. 🥰🤗

 2. 🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕

  1. 🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕

  1. Tjollahopp Viggo! Du er flink som jobber på gården der du bor. Har dere noen dyr der? Kanskje jeg kjenner dem. 😎🤞🏼✨🐰🥰 Juleklem!

 3. Hei jeg elsker taekwondo og turner på fritiden😜✨😆. Jeg kommer fra Hustadvika skolen og vi ser på julekalenderen den er skikkelig kul og spennende.😎💖😂😊

  1. Hei og julehopp Maiken! Jeg liker også veldig godt å turne på fritiden. Liker du hopping og bark også? Juleklem fra Njoammil 🥰🐰

 4. Vi i 5. trinn liker å leke i snøen, spille fotball, ridning, dans, taekwondo, turn, spille piano og mye annet morsomt 😊

  1. Hopptjohei! Så julegøy å høre om alt det morsomme dere liker å gjøre! 🙏🏼❤️ Er det noen av dere som liker å spise bark, tro? 🐰✨🥰

  1. Tjohopp og julehei! Ikke sant? Jeg må spise litt bark for å roe meg ned for det er såååå spennende! Julekos fra Njoammil 🥰

  1. Julehei på deg, Maria! Hihi, pyntet treet? Så dere mennesker tar ikke bare treet inn i stua, men dere pynter det også? 🎄🌟 HAHA! Jeg har pynta skogen med masse trær. Julehilsen fra Njoammil

   1. Jeg gleder meg til julen det meste er gavene, juletre og være med familie og dyr eller venner.

    KJÆRE HAREN
    Hva gleder du deg mest til hilsen Lamar.

   2. Tjoho, Lamar! ✨ Høres så koselig ut. 🥰 Jeg gleder meg til neste gang jeg finner en gulrot i snøen og til julehopp. Det er topp! 🎄

 5. Hei!
  Vi har hatt ei fin helg. En elev har overnattet hos farmor, en elev har spilt fotballcup og en annen har lekt med vennene sine. I klassen vår er det en som liker å spille fotball, ei som liker å ri på hest og ei som liker å hoppe hoppetau. En liker å gå kappløp, en liker å få mange gaver på bursdagen sin og en liker å få besøk av venner. Vi er mange i klassen, så vi liker forskjellige ting. Ikke minst er det gøy å leke i snøen! Vi har en regel på skolen om at det ikke er lov å kaste snøball.
  Noen i klassen liker konkurranse. Ei liker å konkurrere i skirenn, en liker å konkurrere i Flipperspill og en liker å konkurrere i fotballcup.
  Vi lurer på om du er en voksen hare eller et barn? Vi lurer på hvor barna forsvinner? Og hvor kommer trefigurene fra? Vi lurer på hvorfor du er på forskjellige steder?
  Hilsen Byåsen skole, 1B Uglirommet

  1. ÅJULEMEGRUNDT, dere i Byåsen har jammenmeg gjort mye morsomt i helga. Men jeg lurer på en liten ting. HVA ER FLIPPERSPILL? Det høres kjempegøy ut! ✨ OG hoppetau? Jeg elsker alt som har med hopping å gjøre, men har aldri prøvd med tau? 🐇 Hvordan gjør man det? Hihi. Dere liker skikkelig mye forskjellig, det er kanskje min favoritting med mennesker! At alle er forskjellige 💖 Jeg vet ikke om jeg er en voksen eller barnehare, jeg skal høre med den gamle reinen, for han VET jeg er voksenrein! Hopp og farvel fra Njoammil!

   PS! Veldig lurt med regel om at det ikke er lov å kaste snøball! ❄️

   1. Hei, og takk for svar!
    Flipperspill er sånn er at du skyter ut en kule i en bane. Også er det to knapper på siden som du kan bruke for å styr kula. Man kan treffe poenger, men hvis kula faller ned igjen på du begynne på nytt!

   1. Åh! Kosemose, det var godt å høre. Du er en god jente. 🙏🏼🤗 Julekuleklem fra Njoammil! 🐰❤️

  2. Jeg vet mange i klassen min liker å kaste snøballer og vi har også den regelen om å ikke kaste snøballer mvh Nora

  1. Tjollajulehopp igjen til det Marcus 🎄🌟 Jeg er jo her! Hopper rundt i skog og mark 🐇 Hihi, håper du får en HOPPENDE fin uke 💖 Julehilsen fra Njoamil

 6. Hei Njoammil 💕🐰 Så kjekt at du har hatt ei fin helg. Kjempebra at du fant ut kva helg tydar.

  Vi er flinke til å lese og skrive. Vi er veldig flinke til å rekke opp handa. Vi er også flinke i matematikk. Vi tek også med andre i leiken. Vi syns at du er så flink til å seie fine ting til oss og andre. Så kult med konkurranse!

  Håpar du har hatt ein fin mandag!
  Kos og klem fra 2.klasse ☃️

 7. Hei!
  Vi i 2A på Voiebyen skole er flinke til å skrive og lese. Vi er også gode til å hjelpe hverandre og å få andre med i leken. Har du det bra? Vi er spente på å høre hva som skjer videre i fortellinga.

  Stor klem fra alle i 2A på Voiebyen skole.

  1. Ååå, julemegrundt dere i 2A på Voiebyen skole høres ut som en fin gjeng 💖 Det er så fint at dere hjelper hverandre! OG SÅ KULT at dere er flinke til å skrive og lese. Det synes jeg er så morsomt 🎄🌟 Jeg har det bra, jeg blir HOPPENDE glad av å høre fra dere. Men jeg er jo også veldig spent på hva som skjer i fortellingen! Har dere det bra? ✨ Stor juleklem tilbake fra Njoammil

 8. Heia Njoammil:)

  Her på Nesøy skole er vi veldig glad i å spille fotball. Både på ekte og på FIFA:)
  Vi har også noen som liker veldig godt å lage forskjellige ting, og Martin liker å lese og snakke om stjernene.
  Vi lurer veldig på hvor det har blitt av alle ungene? Iver tror noe magisk har skjedd, og at barna er blitt til ekte dyr…

  Hilsen Teddy, Jonas, Martin, Vetle, Viljar, Leah, Iver, Patrick, Leander og Tora

  1. Juleheia til dere, Teddy, Jonas, Martin, Vetle, Viljar, Leah, Iver, Patrick, Leander og Tora 💖❄️ Åhh, så koselig at Martin liker å lese og snakke om stjernene! Jeg ELSKER å se på stjerner ✨ Det høres jammenmeg morsomt ut å spille fotball også! Vet dere om harer også kan gjøre det? 🐇 Hihi, hei og hopp fra Njoammil

 9. Hei Njoammil! Vi i 4B på Halmstad skole i Moss, er flink til mye forskjellig. Vi er faktisk veldig flink til å tenne stearinlys i klasserommet. I dag har vi tent 2 lys, siden det allerede har vært 2 søndager i advent. Vi liker å høre på historien «Jul på Villspor», og gleder oss til fortsettelsen.
  Gooood jul!

  1. Åååå, dere i 4B på Halmstad skole er jammenmeg heldige som får tenne stearinlys i klasserommet 💖 Det høres SÅ koselig ut! ✨ Dessuten synes jeg det er skikkelig koselig å høre at dere liker Jul på villspor! Hihi. Buorit juovllat fra Njoammil 🐇

 10. Hei hå! Vi i 3C på Lommedalen skole er flinke til å gjøre oss flid med arbeidene våre. Vi er gode på å samarbeide, ta vare på hverandre og å være gode venner. Vi kan være kjappe når vi vil, like raske som haren🐇🐰 Vi er noen ganger gode til å konsentrere oss. Og vi er flinke til å leke.
  Nå er vi spente på hva som skjer med barna i dag🎄

  Julehilsen fra 3c

  1. Ååå, dere i 3C på Lommedalen skole høres jammenmeg ut som en fin gjeng 💖 Å ta vare på hverandre og være gode venner er det beste jeg vet! Kanskje utenom pepperkaker da? NEIDA! ✨ Det hadde jammenmeg vært skikkelig morsomt å hoppe om kapp! Men er dere like flinke til å stirre som ugla? Håper dere får en fin mandag. Julehilsen fra Njoammil 🐇

 11. Hei. Sofiemyr skole 4b her. Vi er 24/26 på skolen i dag. Og 19/24 mener de er gode i Roblox. 18 av 24 er gode til å stå på skøyter. 10/24 er gode på jojo. 10 av 24 er gode i fotball. 23/24 er flinke til å sykle. 5 av 24 er gode på skredderhopp. 24/24 er flinke til å følge med på Salabys julekalender. 26/26 fikk vite av Kajsa Balto da hun var på besøk at vi var flinke til å joike.

  1. Hihi, dere i 4B på Sofiemyr skole kan jammenmeg mange greier! ❄️ Jeg fortalte den gamle reinen om alle ting dere var flinke i, og da sa han at dere også var kjempeflinke i BRØK! Og så kult at dere er flinke til å følge med på julekalenderen, OG er flinke til å joike 💖 Men kan jeg spørre om en liten ting? Hva i alle juledager er skredderhopp? Er det noe annet enn harehopp? Vel vel, hopp og farvel fra Njoammil 🐇✨

   1. Hei, Njoammil. Skredderhopp er at du tar en piruett i lufta når man står på skøyter. 11 av 23 stod på skøyter i går. I dag har 23/26 øvd til Lucia. Vi skal nemlig gå Luciatog på mandag. 13 av 23 gleder seg. Hei og hopp nå gleder vi oss til å åpne luke 7 i kalenderen.

   2. Tjohei og hopp til alle dere i 4B! Hva slags tog skal dere gå i? Er det litt som 17.mai tog? Og er det 23/23 som gleder seg til å se episode 7 eller er det flere? Julekos fra Njoammil 🥰✨🎄

 12. Hei ❤

  De fleste her liker å konkurrere, men det kan også stresse noen..

  Vi liker å starte uka med høre fra deg 🙂

  1. Tjollajulehei igjen til dere i D-gruppa på Nøklevann skole ✨ Jeg skjønner godt at det kan være litt stressende med konkurranser, og at det er gøy for noen! Det synes den gamle reinen også. Hihi 💖 FOR EN TILFELDIGHET! Jeg liker å starte uka med å høre fra dere 🎄🌟 Håper dere får en skikkelig fin adventsuke! Julehopp fra Njoammil

 13. Hei😀. Vi liker å se på kalenderen! Vi synes den er spennende og skummel. Vi liker å lese brevene og åpne kalenderen. Vi er gode til å bake, kunst og håndverk og sløyd! Vi føler oss sikkert veldig tryggere hvis vi ser slutten, da vet vi hvem som står bak og hvordan det går💕. Fortsett å hopp i veg! Du er veldig god til å løpe! Klem fra 3a på Langset❤️

  1. Juleheisann til dere i 3A på Langset skole ✨ Det er så koselig å høre at dere liker å lese brevene og følger med på kalenderen. Så gøy at dere synes den er spennende! Jeg skjønner at den kan være litt skummel også, men jeg vet det kommer til å gå bra til slutt, og jeg vet at det er mange snille hjelpere i skogen og på vidda. Barna har det godt, det vet jeg! 💖 Så gøy at dere liker å bake, og drive med kunst og håndverk og sløyd! Hihi. Liker dere å bake pepperkaker også? NAM NAM. 🎄🌟 Hopp og tjo og hei! Klem tilbake fra Njoammil

 14. Hei
  Vi er to gutter som elsker å spille fotball i friminuttene. Vi liker også å konkurrere om å få flest mål, så vi er nok litt opptatt av konkurranse.
  Hilsen Kalab og Emilio
  6A på Skistua skole

  1. Å, det høres skikkelig morsomt ut å spille fotball i friminuttene! 💖 Det har jeg sett noen av menneskene her også spille fotball. Det ser så artig ut! 🎄🌟 Men en ting jeg har lurt litt på. Hvor kommer egentlig fotballen fra? Og hvorfor er den rund? Vet dere det, Kalab og Emilio? OG visste dere forresten at Narvik heter Áhkánjárga på nordsamisk? KULT, spør dere meg! Hihi. Førjulshopp og farvel fra Njoammil 🐇

   1. Hei igjen…
    Vi visste at Narvik heter Àhkànjàrga på nordsamisk. Fotballen kommer fra England, men de første kampene ble registrert i Skottland rundt 1790-tallet.
    Fotballen er nok rund fordi den ruller bedre enn hvis det hadde vært en trekant eller firkant, hva tror du Njoammil?
    Førjulshilsen fra to fotballgutter på Skistua skole, Kalab og Emilio.

   2. Hei og hopp igjen, Kaleb og Emilio! Tjoho, det hadde vært vanskelig å spille fotball med en trekantball. Da hadde jeg heller tatt en haretrall! Hihi! Julekos fra Njoammil! 🐰🥰✨🥕

 15. Halla Njoammil! Vi i 1B er ganske gode på å springe inn når det ringer. Vi er gode på å skrive og å lese. Vi er også ganske gode på å bli rød i fjeset og å sitte oppi søppeldunker. Gode ti å ha kappløp. Vi er også gode til å svømme og hoppe. Vi er veldig gode til å lære. Koko er vi også. <vi er også gode å ha matematikk. Vi er gode til å klatre. Ha det bra kaninkompis. Hilsen 1B og god jul!

  1. Åå, dere i 1B er jammenmeg flinke til mange ting! 💖 TIL OG MED HOPPING? OG KAPPLØP! Det er mine favoritting (etter pepperkake, selvfølgelig) 🎄🌟 Men sitte oppi søppeldunker? HAHA! Dere mennesker gjør altså så masse morsomt. Ha det bra menneskevenner, og buorit juovllat, god jul! Førjulshilsen fra Njoammil 🐇

 16. Hei.
  I 1. klasse ved Henning skole er vi gode til å bake pepperkaker.
  Vi kan også bake pizza og løpe fort. vi kan lage mye rart. Vi er gode til å ta vare på hverandre og vi er snille. Håper du får en fin dag.
  Hilsen oss.

  1. HVA!? Er dere i 1. klasse ved Henning skole gode til å bake pepperkaker?! 🐇 JEG ELSKER PEPPERKAKER! Nam nam nam. 💖 Men hva er egentlig pizza? Er det en slags kake fra Italia? Hihi. Ååå, mennesker som er snille og tar vare på hverandre er de beste menneskene i verden! ❤⭐️ Håper dere har en fin 6. desember! Hivas, ha det, fra Njoammil

  1. TjollajuleHOPP til dere i 2. klasse fra Kjøllefjord 💖 Det er jammen meg et godt spørsmål. Det lurer jeg også på! La meg høre med den gamle reinen 🎄🌟 Hei så lenge! Julehilsen fra Njoammil

 17. Hei Njoammil! Vi i 4a på Kringler- Slattum skole har akkurat vært med i en lesekonkurranse. Vi har til nå lest 28981 sider. Vi er ganske stolte av oss selv, vi har nemlig lest mer en 4b!

  1. Ååååå juuuuulehopp!!! 28981 sider?! Dere i 4A på Kringler-Slattum skole er jammenmeg flinke! Jeg skjønner godt at dere er stolte. For en innsats! Har dere en favorittbok? 💖 Hihi. Mange klapp og klemmer fra Njoammil 🐇

 18. Til Njoamil
  Noen i 4C liker å spille fotball. Vi liker også å løpe om kapp.
  Vi spiller også basketball og kanonball i gymsalen.
  Hilsen 4C på Fjell skole

  1. Tjollajulehopp til dere i 4C på Fjell skole! 🎄🌟 Ååååjulekos, det var mange artige ting dere er flinke til! Tror dere en hare som meg kan spille basketball? Hihi. Håper dere får en fin mandag 💖 Førjulshilsen fra Njoammil

 19. Hei Njoammil! Vi i 4B på Bjørnsletta skole er flinke til å spille fotball, bandy, kanonball og brette kastestjerner av papir! Hilsen alle oss i 4B!

  1. Åååjulemegrundt, dere i 4B på Bjørnsletta skole er jammenmeg flinke til mye gøy ❤ Kastestjerner av papir høres skikkelig kult ut! ✨ Håper dere har en skikkelig fin førjulstid! Førjulshopp fra Njoammil 🌟🐰

  1. Buorre iđit dere i 2. klasse ved Alsvåg skole 🎄🌟 Så bra dere har hatt en fin helg, det gjør meg HOPPENDE glad. Jeg så ikke de forvunnede barna på hoppeturen min, men den gamle reinen har fortalt meg at de har det godt 💖 Vet dere hva annet den gamle reinen har fortalt meg?! Han sa at Øksnes heter Ikšnášši på nordsamisk. Ikšnášši høres ut som et kult sted! ✨ Førjulshilsen fra Njoammil

  1. SKI?! Er det de lange pinnene mennesker har på beina? ⛷️ SÅ kult! Gikk du langt? Er det vanskelig? For en liten hare som meg, så ser det ganske vanskelig ut å hoppe rundt med lange pinner på beina 🐇💖 Hihi! Førjulshopp fra Njoammil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s