Nye vener på vidda

Hopp, hopp, hopp alle gode vener!
No har det skjedd noko heilt utruleg,
som eg gler meg til å fortelje dykk.
Høyr berre her:
Eg låg og såg på månelyset ved den velta furua.
Då høyrde eg ei stemme som sa «Halloooo»
Eg snudde meg, og kva fekk eg sjå?
To ungar og ein liten hundekvalp!
Dei sa dei heitte Inger og Mikkel og Čebo, og at dei var vener av Áhkku.
Dei leitar etter venene sine.
Først skjønte eg ingenting, dei spurte meg om eg var ein hare som heiter Karen, som ikkje er ein hare, men ein unge som har kledd seg ut som ein hare!
Merkeleg, tenkte eg.
Men så forklarte dei meg kva dei meinte, at dei leitar etter ungar som er kledd ut som dyr.
Og det høyres jo ut som dei same som mange av dykk har spurt om her i reisebrevet!
Trur de det er dei same ungane?
Viss det er nokon av dykk som er bekymra for kor ungane har blitt av,
så kan eg fortelje at dei har det bra.
Det har dyra eg kjenner på vidda fortalt meg.

Eg syntes det var fint å vere på reise med Inger og Mikkel og Čebo.
Inger joika min joik, og då blei eg glad.
Mikkel var god å snakke med.
Čebo var mjuk og rask, som meg.
Det verka som om alle tre likte godt å vere på reise.
Men eg trur ikkje dei likte bark så godt.
Likar de å tygge på bark?
Og likar de å kle dykk ut?

Eg håpar Inger, Mikkel og Čebo finn venene sine.
Det er mange gode hjelparar her på vidda,
og eg veit at Inger og Mikkel og Čebo er i trygge hender. Og potar. Og klovar. Og vinger. Og… luffer?

Vel, vel gode vener!
Håpar de får ein like fin dag som eg har hatt.
Mange varme reiseklemmar,
frå dykkar ven
Haren Njoammil

 

51 kommentarer om “Nye vener på vidda”

  1. Julemegrundt, det er jammenmeg et godt spørsmål! ✨ Kanskje ugla vet? Eller den gamle reinen Dársi? Jeg hopper for å høre! 🎄 Hopp og farvel fra Njoammil

  1. God hoppende desembermorgen, kjære Lamar. 🥰🐰 Katter er veldig søte, ligner litt på oss harer. 🐰✨🥕❤️

  1. Hoppemegrundt! Jeg bor litt her og der. Vet du hvor det er? Du er hoppende velkommen om du er nær. Harekos fra Njoammil 🥰🐰🤗

   1. Denne teksten er litt annerledes, det er nynorsk og skiller fra det dialekten som vi bruker å snakke daglig.

   2. Hei Samal! Hvordan har du det? Det er hoppende fint å prøve noe nytt, ikke sant? Juleklem fra meg 😍❤️🐰🥰

 1. Hei:) I dag har strømmen vært borte, nesten hele skoledagen. Men fikk vi fri? Neida, her har vi øvd på juleskuespill som vi skal framføre for foreldrene våre neste fredag. Jonas har veldig lyst til å invitere deg til å komme å se julespillet vårt. Har du tid?
  Patrick syns forresten du er litt søt 😉
  Vi lurer også på hvor du bor.
  Hilsen Teddy, Jonas, Vetle, Martin, Viljar, Iver, Leah, Patrick, Leander og Tora

  1. Oioioio!! Julespill, sier dere? Så hoppende spennende! Men hva er egentlig fri? Er det noe som smaker godt? Hører nemlig mange snakke om at de vil ha fri. Jeg synes forresten at Patrick er veldig søt! 🐰✨ Jeg bor litt her og der, hvis det ikke er for mye vind og vær! Juleklem fra Njoammil ❤️🥰

 2. Hei hå! Hva heter egentlig vennene dine? Hvordan vet du at barna er i trygge hender? Hvilken farge har den fine kaninen som kom fra England?
  Vi er ikke glad i bark. Er du forelsket?

  3C, Lommedalen skole⭐️⭐️⭐️

 3. Hei ❤
  Godt å høre at barna har det bra! Vi var også ute på tur i dag, men det var så kaldt så vi dro tilbake til skolen ganske fort igjen. Du er heldig som har pels på kroppen 🙂

  1. Juleheisann, mine venner på Nøklevann skole! ❤️ Jeg ER heldig som har varm pels. Hvis vi sees kan dere få varme hareklemmer av meg. 🐰🤗🥰 Håper dere får det litt varmere på neste tur! ✨🎄❤️

 4. Hei!
  Nesten alle i klassen liker å kle seg ut. Vi liker å kle oss ut som en vampyr, nisse, star wars, ballerina, ninja, Sonic, fe, Sunnvia, reinsdyr, konge, ninjago, heks og klovn. Og en gutt synes at det er morsmomt å kle seg ut som en jente!
  Hilsen Byåsen skole 1B Uglirommet

  1. Hei og hopp til alle dere i 1B Uglirommet! 😍 Så fint at dere liker å kle dere ut! 🥰 Men jeg lurer på hva en heks er. Har det noe med kjeks å gjøre? Jeg liker kjeks. 🙏🏼 Og hva i julemegrundt er ninjago? 🐰✨ Klem fra Njoammil! ❤️

 5. Hei Njoammil. Kan du hjelpe til med å finne barna? Det var veldig fint å se deg med i julekalenderen. Du er flink til å etterligne dyr.

  Vi i 1C ved Neskollen skole liker godt å kle oss ut. Vi har også en klassebamse som heter Bonobo og er en dvergsjimpanse (Bonobo betyr dvergsjimpanse). Vi gleder oss til neste episode og håper de bortkomne barna har det bra og kommer snart tilbake igjen.

  Hilsen dine venner i 1C på Neskollen skole. Aksel, Elea, Johanna, Jorge Sebastian, Maja, Robin, Helena, Max, Kasper, Felix, Mathias, Adrian, Maria, Michael, Nikolai, Mathias.

  1. Juleheisann til mine venner Aksel, Elea, Johanna, Jorge Sebastian, Maja, Robin, Helena, Max, Kasper, Felix, Mathias, Adrian, Maria, Michael, Nikolai og Mathias! Tusen takk, jeg har øvd meg masse på å etterligne dyr! Men jeg har ikke prøvd å etterligne en dvergsjimpanse. Er det vanskelig? Bonobo er heldig som får være klassesjimpanse hos dere og får sikkert mange klemmer! 🤗🥰✨ Jeg elsker å hjelpe til og skal gjøre mitt beste. Harekos og smil fra Njoammil! 🐰✨❤️

 6. Hei, Haren. Det var veldig gøy å se på julekalenderen i dag og se deg der. Vi i klasse 4b liker ikke å spise bark, men 15/23 har prøvd å spise bark. Edwin minner deg om at kanel faktisk er malt bark. Liker du kanel? 21/23 liker å kle seg ut. På mandag skal vi kle oss ut som Santa Lucia med hvite klær. Hoppsann heisann ha det bra, nå må vi lage julekort hurra.

  1. Hei og hopp, venner! Nå trodde jeg først at du mente at kameler er laget av malt bark! Men så skjønte jeg at du mente kanel. Og kanel er jo et krydder i steppe.. nei, jeg mener pepperkaker! Så da liker jeg det! 🥰🤗 Hvor mange av dere liker kameler? Det lurer jeg litt på. 🤗

 7. Hei og hopp!
  Vi liker ikke å spise bark, men mange av oss liker å kle seg ut.
  Vi tror at tunnelen går hele veien til elven. Kan du sjekke det? Når skal du egentlig bygge hiet ditt? Vi lurer også på om du liker å spille fotball og om du kan spille piano? Du har en veldig fin joik.

  Håper på svar! Ha en fin tirsdag!

  Hilsen 2C på Paradis skole

  1. Tjohopp og julehei til alle i 2C på Paradis skole!! Jeg liker alle ting som er gøy! Og fotball er gøy. Vi pleier å sparke snøballer til hverandre på vidda, men plutselig blir det snøballkrig. 🤪🐰 Kanskje dere kan lære meg å spille piano? Hva slags ball bruker dere da? Jeg skal bygge hiet mitt så fort jeg får tid! Og jeg skal prøve å finne ut hvor tunellen ender, hvis jeg ikke går meg bort. Den er sååååå lang! Juleklem fra Njoammil ❤️🥰

  1. Juleheisann snille Elise! Jeg vil iallfall gjerne se dem igjen for de var sååååååå morsomme å være sammen med!! 🤞🏼🌈🎄 Klem fra Njoammil!

 8. Hei, det er kjekt å følge denne spennende historien. Vi lurer på hvor i alle dager det har blitt av alle barna som skulle være med i julespillet. Har de forvandlet seg til ekte dyr? Eller ligger de inni tunellen? Sitter de ved et bord og koser seg med nydelig mat? Er de sammen? Vi lurer på om det er noe spesielt med den trommelyden som oppstod da ungene forsvant? Vi gleder oss til fortsettelsen og følger spent med videre.

  Vennlig julehilsen fra klasse 2a på Kampen Skole i Stavanger

  1. Julemegrundt så koselig å høre fra dere i 2A på Kampen skole! Nå fikk jeg veldig lyst til å sitte rundt et bord og kose meg med julepark og steppekaker. Ops! Jeg mener pepperkaker! Hihi! Men jeg kan jo spørre ugla og høre om hun har sett barna? Vennlig julehilsen og hareklem fra Njoammil! ❤️🐰✨🎄

  1. Julehopp og hei til alle dykk i 2.klasse ved Måseide skule! Så kjekt at de såg på episoden. Klem frå Njoammil 🐰🤗

  1. Hei gode venner! Jeg kan heldigvis forklare hba jeg mente med luffer. Luffer er armene på for eksempel seler. Men julemegrundt, vet dere hva? I Danmark er luffer det samme som votter! Juleklem fra Njoammil ✨🐰🤗❤️

 9. Hei Njoammil! Vi lurte på hvorfor du ikke kunne ta med Inger, Mikkel og Čebo hele veien til barna?

  Hilsen 4B på Bjørnsletta skole!

  1. Hei til små og store i 4B! Har dere det travelt før jul? Jeg har det også litt travelt, men heldigvis har jeg gode og hjelpsomme venner på vidda. Julekos fra Njoammil 🐰❤️✨🎄

 10. Hei hei Njoammil! Vi liker å kle oss ut, men bark er æsj.
  Fint at du har fått deg nye venner på vidda! ❤
  Det var en fin joik – vi syns det var veldig imponerende at den gikk så fort 🙂
  Gleder oss til neste reisebrev!

  1. Julehei til alle i 3A! Kanskje dere vil være venner med meg også? Jeg gir gode julekoser. 🐰🤗 Det gjør ikke noe at dere ikke liker bark, bare dere liker joik. ✨❤️

   1. God hoppende desembermorgen til dere, mine nye venner! 🐰🥕✨❤️ Håper dere får en joikende fin dag! Klem fra Njoammil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s