Flokkdyr 

Buorre iđit, alle der ute!  Korleis går det med dykk?  

Eg håpar Inger, Mikkel og Čebo møtte på venene mine på vidda, 
reinane i Boazu-ekspressen!  Dei er både raske og hjelpsame.  

Min gode ven, den gamle reinen Dársi,  pleidde også å springe med Boazu-ekspressen. Men no er han pensjonert. Han lev livets glade dagar, og har fått litt stor mage. 

Er det lenge til de blir pensjonistar? Kva skal de gjere då? 

Veit de forresten at rein har heilt utruleg god luktesans? Dei kan lukte lav som ligg 60 cm under snøen!  Sånn veit dei kor dei finn mat, sjølv om det er djup snø.  
Må de også lukte under snøen for å finne mat?  

Rein er flokkdyr.  Og veit de kven andre som er flokkdyr?  De menneske, vel! Kva trur de det betyr å vere eit flokkdyr?  

Vel, vel, alle mine gode, snille vener der ute.  
Håpar de har det bra, og passar på kvarandre. 

Mange varme klemmar frå  
dykkar ven på vidda,  
Njoammil 

38 kommentarer om “Flokkdyr ”

  1. Tjollajulehopp! Har du egentlig smakt gulrotkake? Jeg har hørt at det er en type kake mennesker kan lage, OG at den har gulrot i seg? 🥕 Naaaam! Julehilsen fra Njoammil 🐇

 1. heia på mandag den 13.desember da har jeg bursdag da blir jeg 10 år og på skolen så ser vi på salabys julekalender i maten og hvis lærerne sier at vi skal se på noe annet blir alle så lei seg og da sier alle NEI VI VIL SE PÅ SALABYS JULEKALENDER og da blir det alltid det men jeg elsker se hva du skriver og sånn her på bloggen.
  jeg håper du skriver tilbake.
  juleklem fra Nora i mosjøen.

  1. Hei Nora i Mosjøen! Hurramegrundt! 10 år på selveste Lucia-dagen. Da håper jeg at du får bestemme hva dere skal se på i maten. Og jeg håper du bestemmer at du skal se litt på meg, hihi. Også håper jeg du får masse lussekatter. Eller lusseharer!! 🐰🐰🐰 Julekos og snart bursdagskos fra Njoammil. ❤️🥰✨🥕🤗

 2. Hei, 3.klasse på Skånland skole her. Det var en fin episode hvor de møtte reinen, og satt på Boazu-ekspressen. Vi så deg i forrige episode. Vi lurer på om du har det bra? Hvem er vennen til reinsdyret? Hva tror du har skjedd med alle ungene? Ha en fin 8.desember, vi håper du får en fin jul ❤ Stor klæm fra oss 🙂

  1. Hurramegrundt og julehei til alle dere i 3.klasse på Skånland skole! 😍🎄 Jeg har det julebra, hva med dere? Jeg er vennen til reinsdyret, men han vil sikkert ha flere venner også. Hvis dere vil bli venn med han? Og meg, harenhopp? Jeg tror ungene har det bra, det kjenner jeg på det høyre hareøret mitt. 🐰 Ha en fiiiin jul! Harekos fra Njoammil. ❤️🤗🎄

 3. Hei!
  Vi tror det er mellom 75 og 13 000 år til vi på 1. trinn blir pensjonert.
  Når vi blir pensjonert vil vi i klassen være på gamlehjem, pusle puslespill, se på tv hver eneste dag, ligge å slappe av og lese bøker.
  Vi tror at flokkdyr er dyr som ikke går alene, men er sammen med flokken sin.
  Vi tror at noen andre flokkdyr kan være sau, geit, lama, hest, reinsdyr, kyllinger, høner og skilpadder.
  Vi lurer på hvordan barna blir borte? Og hva er egentlig joik? Hvorfor trodde Inger at det var Mikkel som hadde lokket alle barna med sjokoladeboller?
  Hilsen Byåsen skole, 1B Revirommet

  1. Tjollahopp og julehei til alle dere i 1B på Byåsen skole! Dere lurer på veldig mye, akkurat som meg. Det er bra å lure på ting, for da lærer man jo mer. Jeg vet ikke hvor barna har blitt av, men kanskje Inger trodde Mikkel hadde lokket dem for å ødelegge julespillet. Eller fordi sjokoladeboller er veldig godt? Like godt som bark, eller? Stor julekos fra Njoammil! 🐰🥕❤️

 4. Hei! Vi klarer ikkje å snuse oss fram til mat under snøen. Vi må dyrke maten sjølve eller gå på butikken for å kjøpe mat. Vi trur vi er flokkdyr fordi vi bur i lag og held i lag. Det er kjekt å lese breva dine. Helsing ein fin 3.klasse-flokk på Skei skule.

  1. Hei alle fine vener i 3. klasse på Skei skule! Det er julamegrundt koseleg å høyre at de liker breva mine. 🎄😍🐰 Eg synest det høyrest fint ut å vere flokkdyr. Går de i butikken og dyrkar mat i flokk også? Stor harekos frå Njoammil ❤️🥰✨🤗

 5. Heisann Hoppsann! Vi i 2A på Dvergsnes Skole synes det er veldig fint å lese brevene dine! Det er ganske lenge til vi blir pensjonister, siden vi bare går i 2. klasse! Vi lurer på om du kan komme på besøk til Dvergsnes en gang?? Det hadde vært så gøy å møte deg! Du er forresten veldig god til å hoppe og kamuflere deg i snøen og foran månen! Vi gleder oss til flere episoder 😁💕

  1. Hippetihopp til alle i 2A på Dvergsnes skole! 🐰🥕 Så julekoselig at dere liker brevene mine! 😍🥰 Hvis dere ikke er pensjonister, orker dere kanskje å se etter meg i skogen en dag? Jeg er ganske travel nå før jul og hopper masse rundt. Vet dere hvordan harespor ser ut? 🐰✨ Stor harekos fra Njoammil. 🎄✨❤️

   1. Åhh, det håper jammenmeg jeg også! ✨ Jeg er helt sikker på at vennene mine på vidda passer på, sånn at alle har det bra! Men jeg er litt spent på om de kommer seg til julespillet. Hmmmm. Julehilsen fra Njoammil 🥕🐇

 6. Hei Njoammil. Er det ikke kaldt ute på vidda? Vi var på uteskole i går, det var litt kaldt, men vi hadde på yttertøy. Bruker harer varme klær?
  Går du på skole? Vi spiller Minecraft, gjør du? Har du en mamma og en pappa?
  Vi har det fint!
  Hilsen 3b på Finstad skole i Ski

  1. Hoppelihei til alle i 3B på Finstad skole! ✨🐰Vi harer er heldige fordi vi har varm pels, så vi trenger ikke klær. Thihi! Jeg går ikke på vanlig skole, bare noe som kalles livets skole. Og der lærer man ikke om Minecraft. Kan dere meg fortelle hva det er? 🐰❤️ Jeg har en kjempestor familie med masse søsken, søskenbarn, mamma, pappa, bonusmamma og bonuspappa, og tanter og onkler i fleng. Stol harekos fra Njoammil. 🥰🤗🐰

 7. Hei.
  Du skriver så fine brev. Du er også en god venn som hjalp ungene å finne reinsdyrflokken
  Vi klarere ikke å snuse frem mat fra under snøen, men det hadde jo vært kjempegøy da.Vi kjøper mat på butikken.

  Gleder oss til å høre mer fra deg i morgen.
  Hilsen 1.klasse Håvik skole.

  1. Hei alle hoppende fine i 1.klasse på Håvik skole. 🤗 Dere er veldig snille som sier så fine ting til meg! 🥰🐰🎄✨ Hva slags mat liker dere å kjøpe på butikken? Har de bark der? Tjihi! Kos fra Njoammil.

 8. Hei Njoammil! Vi trenger ikke å lukte, eller bruke sanser for å finne mat. Vi kan gå på butikken, men da må vi ha en jobb så vi får penger til å kjøpe mat. Forresten, det er veldig mange butikker her. På butikken kan vi kjøpe masse godt og blant annet iskrem. Vi i 3A er veldig glad i iskrem. Liker du iskrem? Hvis du vil kan vi gi deg oppskrift på hvordan man lager iskrem?

  Har dere noen butikker?
  Vi gleder oss hver dag til din julekalender.

  Juleklem fra 3A på Vollebekk skole

  1. Julehopphei til alle i 3A på Vollebekk skole! Vi har ingen butikker, men vi har blåbær, bark og mye annet godt! Jeg vet har is er, for det ser jeg jo over alt på vidda der jeg bor. Det er for eksempel is på vannet. Men hva er krem? Er det morsomt? Og hva er oppskrift? Hvis dere kan lære meg det med iskrem, så blir jeg veldig hoppende glad! 🐰🥕🐰🥕🥰 Harekos fra Njoammil.

 9. Hei Njoammil 🙂
  Du er velkomen til Vågen skule, 3.klasse for å lære å rekne. Du må gjerne kome før jul.
  Me liker å sjå på Jul på Villspor, og gledar oss til neste episode.
  Helsin 3.klasse 🙂 🙂 🙂

  1. Hopp og hei til alle i 3.klasse på Vågen skule! Eg skulle gjerne hoppa innom dykk, men det er så mykje hopping og dansing og svinsing og svansing no før jul at eg ikkje rekk. 🎄❤️🥕🐰 Kan de gi meg dykkar beste tips til å lære å rekne? Julekos frå Njoammil! 🥰✨🐰

 10. Hallo kokkelokk.
  Halla palla dalla Njoammil, unnskyld var ikke meningen å skrive det. Halla baby. Hva er det du gjør? Er du hos tante? Du er jo ikke en jente, vi kan ikke skrive baby.

  1. Hallahoppilikokk! Vet du hva? Noen ganger føler jeg meg litt som baby og da er det hyggelig å få gulrotsuppe og harekos hos tante. Julekos! 🎄😍❤️🤗🐰

  1. Tjohopp og hei på deg! Jeg kommer fra vidda, du vet bak den krokete bjørka ved den rare steinen? Jeg har ikke øvd meg så mye på å telle, men jeg vil gjerne ha flere venner! Vil du bli vennen min? Julekos fra Njoammil. 🐰🥕🤗🥰✨🎄

 11. Hei Njommail!

  Det var gøy å møte vennene dine. Det er lenge til vi blir pensjonister, men da vil vi: drikke kaffe med mange sukkerbiter, slappe av, spise godteri, bade og spille PlayStation 4.

  Hilsen oss på 1.trinn

  1. Tjohopp og julehei til 1.trinn i Longyearbyen! Så hyggelig at dere likte vennene mine. 🥰 Må dere vente helt til dere blir pensjonister med å gjøre alle de morsomme tingene, eller kan dere øve litt nå? 🐰 Hvordan spiller dere PlayStation? Er det en ball? Stor klem fra Njoammil. 🤗🥕🐰

 12. Hei Njoammil! Vi trenger ikke å lukte oss fram til maten – vi bare går på butikken!! 😀 Eller kanskje vi går på McDonalds…..
  Vi liker reisebrevene dine!
  Vi holder på å lære oss divisjon. Klarer du dette regnestykket: 10 samer skal fordele 100 rein. Hvor mange rein blir det på hver same?
  Juleklem fra 3A ❤

  1. Julehopp og hei, 3A på Sjetne skole!🎄✨ Må dere gå veldig mye når dere spiser? Likesom både gå på sånn butikk og sånn McDonalds. Vi harer bare spiser vi, hihi. 🐰🥕 Jeg vet ganske mye om samer og rein, men noe regnestykke, vet jeg ikke noe om. Mente dere reinstykke eller kanskje reinsdyr? Juleklem fra deres harevenn Njoammil. ❤️

  1. God hoppende morgen til 4B på Bjørnsletta skole! Dere kan veldig mye! Hurramegrundt! Vi harer trives godt alene, så vi er ikke et typisk flokkdyr. Men jeg liker godt å være sammen med andre, hihi. 🐰🥕✨❤️ Klem fra Njoammil.

 13. Hei Njoammil! Vi i 3.klasse på Måseide skule vil sende deg ein hilsen!Det er gøy å lese breva dine!

  1. God hoppande desembermorgon til alle i 3. klasse på Måseide skule! 🐰🥕❤️✨ Så harekoseleg at de liker breva mine. Kva anna liker de? Juleklem frå Njoammil 🤗✨

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s