Stolt av ein hale! 

Buorre iđit alle saman!
Takk til alle som har fortalt kor Inger, Mikkel og Čebo er.
Dei har altså møtt Rieban!
Rieban er ein luring og ein skrytepave, men han er snill.
Joika Inger reven sin joik?
Skal eg fortelje dykk kva teksten i reven sin joik handlar om?

På samisk går den sånn: «Riebana go, fiškahalada seibbiin go».
På norsk betyr det: «Reven svinsar og svansar med halen sin»
Reven er veldig stolt av den flotte halen sin!


Er de stolte av halane dykkar?
Eller er det noko anna de er stolte av i dag?
Eg er stolt fordi eg klarte å ta baklengs salto i dag.
Eg datt riktignok pladask i snøen, men det var eit heilt nydeleg pladask!

Lurer på om Inger og Mikkel og Čebo har møtt på fleire dyr i dyrelandsbyen.
Kanskje dei har møtt min ven, den pensjonerte reinen Dársi?
Då fekk dei nok vere med på eventyrkveld.
Har de funne på nokon morsomme eventyr?

Vel, vel, vener!
Det er alltid så fint å skrive med dykk.
Vi snakkast snart igjen!
Mange vinterpelsklemmar frå
dykkar olmmái
Njoammil

34 kommentarer om “Stolt av ein hale! ”

  1. Tjollaheisann til deg, Tian ✨🐇 Det var jammenmeg fine ting å være stolt av! Jeg elsker hunder og katter! Hihi. Ja, det er skikkelig vanskelig. Jeg har prøvd å lære den gamle reinen det i eeeeeevigheter, men han får det ikke til! Jeg har øvd i MANGE år. Hei og hopp fra Njoammil 💖🥕

 1. Hei, Hare jeg gleder meg til Julen da skal jeg åpne masse gaver og jeg skal prøve å få den beste julen🦊🦄.

  Jeg lurte på hvordan ferier du Jul eller vet ikke du hva Jul betyr🐰🦄.

  1. Hihi, julehei på deg Lamar ✨ Åååå, det høres skikkelig fint ut at du skal prøve å få den beste julen 💖 Når det er jul pleier jeg ta en ekstra pepperkake, og kanskje en ekstra gulrot sammen med den gamle reinen 🥕 Buorit juovllat, god jul, fra Njoammil 🐇

 2. Vi er stolte av
  – Roblox
  – Minecraft
  – Vere på slulen
  – å gjøre lekser
  – å spille instrument
  – å lære
  – å være en fin klasse
  – å kunne hjelpe andre
  – å kunne sende melding til deg
  – å spille sjakk
  – hverandre
  – å være en god venn

  – åssen klarer du å hoppe så høyt
  – vi liker å se på hoppene dine foran månen
  – kommer Inger og Mikkel til å finne barna?
  – åssen visste du at ho som bygde tunnellen kom fra England?
  – hvem fanga barna?
  – hvor er barna bltt av? kan du gi oss et hint?

  Hilsen 2E på Odda Barneskole

  1. Ååå, så koselig! Dere i 2E på Odda barneskole har SÅ MASSE å være stolt av! ✨💖 Og jammen har dere ikke mange gode spørsmål også. Jeg håper viiiirkelig Inger og Mikkel finner barna, de er jo så flink til å lete! Det var den gamle reinen som fortalte meg at Millibeth kommer fra England 🐇 Ugla har dessuten fortalt meg at barna kan være et sted hvor de ikke trenger skaller. Jeg er SÅ spent på hvor de kan være. Hmm. God helg og julesmil fra Njoammil ❄️

  1. Hihi, Rieban skryter kanskje litt, men han er ganske sjarmerende også 🐇 Hihi, jeg liker Rieban! Julehilsen fra Njoammil 💖

 3. Hei, vi har juleverkstad på skulen vår i dag. Vi går på den beste skulen. Det er Velledalen montessoriskule. Ha ein fin dag. Klem frå tåvingsgjengen

  1. Julehei til tåvingsgjengen på Velledalen monessoriskule 💖 Kva?! Har de hatt juleverkstad på skulen! Det høyrest jammenmeg artig ut ✨ Vi har også hatt juleverkstad her i skogen, alle i skogen skulle lage noko av bork, men eg åt opp all min bork. Hehe, upsi 🐰 Liker de å ete bork? Kva har de laga på juleverkstad? Julehelsing frå Njoammil

 4. Hei, vi er stolte av
  – å være gode til å gå på ski
  – å spille Roblox
  – å være snill og god mot dyr
  – å være god i turn
  – å være en god storesøster
  – å få mange penger på Roblox
  – å være snill og god mot kattungene mine
  – å lage fine julekort
  – å spille piano
  – å spille Minecraft
  – stolt av familien min
  – stolt av meg selv
  – å være god til å ri
  – av å spare
  – av min lillesøster

  God helg fra 3C

  1. Åååååjulemegerundt dere i 3C har jammenmeg mye fint å være stolt av! 🐰 Det er så koselig at dere er stolt av folk dere kjenner ✨ Men hva er egentlig Roblox og Minecraft? Er det en type kake? 🎄 Hihi. Håper dere får en fiiin helg! Julehilsen fra Njoammil 💖❄️

 5. Hei Njoammil!
  Reven var ein luring, ja! Og ein skikkeleg skrytepave! 🙂
  Har du adventskalender? Kanskje med gulrøtter i?
  Me gledar oss veldig til neste episode av Jul på villspor 🙂

  Julehelsing 3. klasse på Vågen skule

  1. Tjoho og julehei til 3. klasse på Vågen skule 💖 Ja, Rieban er ein luring og ein skrytepave, men det skjønar eg godt! ✨ Han er jo ganske kul og sjarmerande! Hihi. Om EG har adventskalender?! Eg er så heldig, for eg har to! Eg laga ein heilt sjølv, med ein ny borkebit kvar dag 🎄 Og så har den gamle reinen gitt meg ein med gulrot 🥕 Hihi, han har delt gulrota i 24 bitar, så eg kan gnage litt på den kvar dag. Har de adventskalender? Liker de best bork eller gulrot i dykkar? 🐰 God helg, hopp og farvel frå Njoammil

 6. Hei ❤

  Vi har ikke hatt tid til å se de 2-3 siste episodene før i dag. Så nettopp at du har vært under jorda inni en tunnel. Vi lurer på hvordan du puster under der?

  God helg ❤

  1. Julehei til D-gruppa! 💖 Oii, så kult at dere har spart de 2-3 siste episodene til i dag ✨ Det høres egentlig lurt ut, da kan man jo se ekstra lenge! Hihi. Det var jammenmeg et godt spørsmål. Millibeth har jo gravd ganske bra tuneller, så jeg får heldigvis litt luft der. Lurer jammenmeg på hvor Millibeth er. Jeg tror jeg må hoppe videre for å se om jeg finner enden på denne tunellen 🐰 God helg og god førjulstid fra Njoammil

  1. Tjollahopp! 🎄🌟 Jeg skjønner SÅ godt at dere på Tornerose er stolte over alt dere og kroppen deres kan! Jeg har sett en gang at et menneske tok to saltoer på en slags hoppemaskin. Det var SÅ kult! ✨ Skulle ønske jeg kunne prøve en sånn hoppemaskin. Jeg tror den gamle reinen sa at det het trampoline, vet dere hva det er? Jeg trodde jo Trampoline var navnet på en elefant. Hmmm, men hva vet vel jeg! Tjollajulehopp fra Njoammil 🐇

 7. Hei Njoammil<3. Det er oss fra 2c, Kampen skole I Stavanger igjen. Vi har ikke hale, men vi er stolte av mange andre ting. For eksempel er vi superstolte av at vi er så snille med hverandre. Det er spennende å følge med på reisebrevene dine. Vet du noe om de trefigurene, og hvorfor barna forsvinner når de ser på dem?

  1. Tjollahopp igjen til gjengen i 2C på Kampen skole 🐰 Å, det er jammenmeg en fin ting å være stolt av. De BESTE menneskene er de som er snille med hverandre 💖 Hihi. Jeg vet ikke helt hvor barna har forsvunnet, og hvorfor de forsvinner når de ser trefigurer, MEN vennene mine på vidda har sagt at de har det fint. Jeg tror faktisk Ugla til og med visste hvor de var ✨ Dere har ikke sett de i Stavanger, vel? Hmm. Hei, hopp og god helg til dere! Juleklem fra Njoammil🎄🌟

 8. Hei Njoallmil babe! Vi er veldig stolte av å bake lussekatter i dag. Stolt av at jeg skal til Toben. Linnea skal kanskje overnatte hos meg. Vi skal spise sammen. Vi er stolt av oss selv. Kan du tenne på lyset? Jeg er flink til å ha kappløp. God til å gå inn når det ringer. Stolt av å trene turn. Trene på forball. Ha det bra vi sees i morgen ❤

  1. Hei og hopp! 💖 Lussekatter? Er det en type katt? ELLER er det kanskje en KAKE siden dere kan bake dem? Jeg elsker KAKE! Har der hørt at det finnes en kake som har gulrot i seg?! Hvor kult er ikke det? 🥕 Det høres skikkelig koselig ut med besøk og overnatting, det skjønner jeg godt at du er stolt av. ❄️Og turning?! Det er min favorittaktivitet, for det har jo litt hopping og spretting! 🐇 Håper du får en fin helg! Juleklem fra Njoammil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s