Måneharar

Buorre iđit, hei og hopp gode vener!
Har de hatt ei fin helg?
Det har eg.
I helga låg eg i snøen og såg opp på månen.
Eg lurer på om det bur harar på månen.
Små måneharar som hoppar rundt der oppe.
Kanskje er dei ikkje kvite som snø,
men kvite som måneskinet?
Tenk om eg ein dag klarar å hoppe heilt til månen!
Kanskje neste vinter.
Då er eg eitt år eldre, og kan sikkert hoppe kjempehøgt.
Viss eg reiser til månen lovar eg å sende dykk reisebrev derifrå.

Har de vore på månen nokongong?
Er det måneharar der?

Av og til på vinteren, så hender det at eg saknar sola og sommaren.
Då er det fint å kunne sjå opp på månen som lyser.
For det er jo sola sitt lys som lyser opp månen!
Så vinkar eg opp til månen,
og seier: Hei, hei, måne! Hels til sola og sei at eg gler meg til å sjå ho igjen!

Saknar de sommaren av og til?
Kva er det finaste med vinteren?
Og kva er det finaste med sommaren?

Vel, vel, gode vener!
Håpar de får ein god måndag.
Vent litt … lurer på om måndag har noko med månen å gjere?
Er måndag månedagen?
Håpar det!
Då ynskjer eg dykk ein god månedag alle saman!
Ein varm vinterklem frå
dykkar bourre olmmái,
Njoammil

30 kommentarer om “Måneharar”

 1. Hei.

  Jeg lurer på hva buorre idit betyr.
  Nei jeg har dessverre ikke vært på månen.

  Jeg gleder meg til og se hva som skjer med Inger og hunden.

  Fra Alfred 11 år.

  1. Julehei på deg, Alfred 🎄⭐️ Det betyr god morgen! Jammen er ikke jeg også spent på hvordan det går med Inger og Čebo ❤️ Det blir spennende å se! Hihi, julehilsen fra Njoammil 🐇

 2. Hei, det finnes sikkert ikke hører på månen, men det hadde sikkert vært kult.
  Jeg savner sommeren av og til siden det er så varmt og godt
  Det fineste med vinter er at man kan ake, stå på slalåm og snowboard.
  Det fineste med sommer at at man kan bade ute

  1. Julehei til deg, Tajra 🐇 Det hadde vært MEGAKULT med harer på månen. Men det er jo ganske kult med harer på jorda også✨ Så gøy at du også liker aking! Det er en av mine favoritting med vinteren! Men slalåm og snowboard? Hva er det? Kan man spise det? Hmmmm. Tjollahopp fra Njoammil 💖

 3. Hei.

  Så kjekt å høre fra deg igjen.
  Vi tror ikke at mandag er månedag, men vi liker månen godt.

  Det blir kjekt å bade når det er sommer, det elsker vi. Men å ake om vinteren er supergøy! Å lage snøengler og snømennene også gøy. Når det blir skikkelig kaldt kan vi gå på skøyter.

  Gleder oss til å høre fra deg igjen

  Hilsen 1.klasse Håvik skole.

  1. Juleheia til dere i 1. klasse på Håvik skole 💖

   Det er SÅ kjekt å høre fra dere igjen! Takk for at dere legger igjen en hilsen til meg ✨ Jeg bare måtte spørre den gamle reinen Dársi om dette med månedag, og VET DERE HVA HAN SA?! Mandag ER månen sin dag! Julemegrundt så kult!

   Hihi, så gøy at dere også synes aking er supergøy! Jeg har aldri prøvd å lage snøengler, men lager snøharer ganske ofte 🐇 Men dere? Hva er egentlig snømenn? Er det noe annet enn snøharer? Hmm. Jeg gleder meg også skikkelig til å bade i sommer 🎄🌟

   Julehilsen fra Njoammil 💖

 4. Hei Njoammil. Vi har sjekket og funnet ut at du har rett. Mandag stammer fra ordet månedag, oversatt fra latin; dies Lunae. 🙂
  Det fineste med sommeren er bading og is! 🙂 Savner at det er varmere!!

  1. Altså, hva vet ikke dere LURE mennekser i 2A på Dale barneskole! ✨ Den gamle reinen Dársi sa at dere har helt rett! 🎄🌟 Tenk at mandag er månedagen, og at månen har sin helt egne dag! Når er egentlig soldagen? Vet dere lure mennesker det også? Hihi. JEG elsker bading om sommeren, men er det is hos dere når det er sommer? Her er pleier isen å smelte 🐇 Hmm. Tjollajulehopp fra Njoammil

 5. Hei ❤

  Vi har hatt en fin helg! Vi liker både sommeren og vinteren 🙂

  Det er noen her som lurer på hvor du bor..

  Bourre olmmái ❤

  1. Buorre iđit, mine GODE VENNER i D-gruppa på 3-5. trinn ved Nøklevann skole 💖 SÅ bra dere har hatt en fin helg, det gjør meg HOPPENDE glad! 🎄🌟 Jeg bor i en ganske stor skog, bak den litt slappe grana. Naboen min er faktisk den gamle reinen Dársi. Hihi, hivas fra Njoammil 🐇

 6. Hei Njoammil! ❤ Nokon av oss saknar sommaren, men vi likar vinteren godt også. Det bedte vi veit om vinteren er å ake og å lage snømann. Nokre av oss har bursdag når det er vinter, det er i alle fall kjekt. 🥳 Måndag er ikkje månedagen, men namnet på den første dagen i veka 😁 Håpar du får ei fin veke! 🥰

  1. AHA! De i 2. klasse ved Bud barne- og ungdomsskule veit jammenmeg mykje! ✨ Så måndag er ikkje månedagen altså … Trur kanskje eg må ta ein prat med den gamle reinen då, for han har nemleg sagt at måndag betyr månedag og er månen sin dag! 🌟

   Åhhh, aking ER SÅ GØY! Men kva er ein snømann? Trur de snømannen kjenner Čáhcerávga? Og kva er eigentleg bursdag? Er det den andre dagen i veka? Hmm. Hei, hopp og farvel frå Njoammil 🐇💖

   1. Ein snømann er ein mann som er laga av snø. Du startar med ein liten snøball og så rullar du den i snøen sånn at det festar seg meir og meir snø på den til den blir så stor som du vil ha den. Det må du gjere ein gong til, men den andre ballen må vere litt mindre sånn at det blir som eit hovud.. Du kan bruke kvistar som hender, dei bare stikk du inn i snøballen. Nasen er ofte ei gulrot og augene og munnen er ofte steinar. Nokre brukar å sette på eit skjerf og ei lue eller ein hatt også. ⛄
    Ein bursdag er dagen du blei født på, og kvart år på denne dagen blir du eit år gamlare. 🎈🥳 Då samlar vi vener og familie og har selskap med pølse, kake og snop. Ofte får den som har bursdag gåver frå gjestane sine.

    Den andre dagen i veka heiter tysdag 😊

    Klem frå oss! ❤

   2. ALTSÅ! De i 2. klasse ved Bud barne- og ungdomsskule sluttar aldri å imponere ⛄ Ein snømann høyrest jammenmeg kult ut! Eg kunne verkeleg tenkt meg å lage ein, men der er eit LITE problem. Pynte med gulrot? 🥕 Er ikke gulrot til for å etast? Eller kva tenkjer de? Kan vi kanskje pynte med noko som ikkje smakar like godt? Litt lyspære, kanskje? 💡 Hihi.

    Oi, bursdag høyrest heilt fantastisk ut! Med kake, pølse og SNOP? OG GÅVER? Kvifor har ikkje den gamle reinen fortalt meg om dette? Eg vil feire bursdag kvar dag frå no! 🎁✨

    Gledeleg onsdag til dykk i 2. klasse ved Bud barne- og ungdomsskule! GledesHOPP frå Njoammil 🐇💖

 7. Hei Haren, Vi savner sommeren vi også. Noen synes at sommeren er noe herk fordi de har allergi, men alikevel så synes de fleste at det er digg å gå i shorts :)En i klassen har en kanin som heter Lovely, han er født om sommeren. Det fineste med vinteren er når vi kan leke ute i snøen og at vi feirer jul. Det gleder vi oss til! Det er også gøy med nyttårsaften! Det fineste med sommeren er at vi kan bade i sjø, vann og basseng.
  Gode hare, vi snakkes,

  Hilsen 2A på Kampen Skole

  1. Buorre iđit dere i 2A på Kampen skole 💖 Så kult med en liten kaninvenn som heter Lovely! Tror dere Lovely kjenner Millibeth? Hmm ✨ Åhhh, leke i snøen er min favorittvinteraktivitet, det synes jeg er SÅ gøy! Og akkurat som dere ELSKER jeg å bade når det er sommer 🌟 Jeg bader OVER ALT! Sjø, vann, basseng, regnpytt, bekk! Hei og hopp fra Njoammil 🐇

 8. Hei Njoammil ❤
  Vi har ikke vært på månen, det er ganske få som har vært der. Vi har ikke hørt om harer i verdensrommet før, men vi har hørt om hunden Laika. Hun døde i verdensrommet. Vi har også hørt om aper i verdensrommet, men de vet vi ikke så mye om…

  Vi savner sommeren om vinteren, og så savner vi vinteren om sommeren. Er ikke det typisk? 😀

  Ha en fin månedag/mandag, Njoammil!

  Hilsen oss i 3A.

  1. Hei på dere i 3A på Sjetne skole 💖

   HVA?! Har det vært hunder og aper i verdensrommet? Dere mennesker vet og kan jammenmeg så masse! ✨ Lurer på hvordan vi ser ut fra månen. Tror dere de på månen kan se oss hvis vi hopper skikkelig høyt?

   Ahh, det er SÅ typisk. Det er akkurat som den gamle reinen Dársi, han er alltid for varm når det er sommer, og for kald når det er vinter 🎄 Jeg ELSKER begge! Hihi.

   Håper dere også har en fin månedag! 💖 Hivas fra Njoammil

   1. De som har vært på månen, kan nok ikke se mennesker som hopper høyt på jordkloden. Men de kan kanskje se den kinesiske mur. Vi vet ikke selv, for vi har ikke vært der, men læreren vår har hørt at det kanskje går an. Vi tror læreren tar feil og at man IKKE kan se den kinesiske mur fra månen 😀

   2. Nei dere har kanskje rett! Jeg glemmer så fort hvor langt unna månen egentlig er ✨ TENK om man kan se den kinesiske mur fra månen! Da kan man kanskje se tunellene til Millibeth også? Det hadde vært SÅ KULT! Hei og hopp fra Njoammil 💖

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s