Fleire vener på vidda

HIPP HOPP, SIPP SOPP!
Mine kjære vener!
Veit de kven eg møtte på i dag?
Eg møtte på to andre gode vener av meg: Garjá og Skire!
Dei fortalte at dei hadde møtt på Inger og Mikkel og Čebo.
Puh! Då blei eg glad.

Og no er eg så spent … Kor er Inger, Mikkel og Čebo no?
Det går rykter blant dyra på vidda om at dei nærmar seg venene sine …
Håpar det!

Garjá og Skire er søskenbarn.
Garjá er veldig snill, men kan vere litt nebbete.
Ho er dessutan litt lettlurt,
og blir av og til lurt trill rundt av reven.
Og så er ho ganske rotete.
Garjá ELSKAR peanøtter.
Men berre peanøtter utan salt!
Fuglar tåler ikkje salt så godt, forstår de.

Skire er veldig trufast og snill.
Ho er litt lurare enn Garjá,
og pleier å gi Garjá gode råd,
slik at ho ikkje blir lurt av reven.
Skire ELSKAR alt som er skinande.
Ho flyg rundt og samlar på alt som skin,
og legg det i reiret sitt.
Ho likar å rydde og pynte!
Kanskje ho pynter til jul?

Kva med dykk – er de rotete som Garjá, eller ryddig som Skire?

Og er det kråker og skjærer der de bur?
Pleier de å snakke med dei?
Eller gi dei nøtter utan salt?

Vel, vel, GODE vener!
Kokvarme vinterpelsklemmar
frå dykkar olmmái
Njoammil

34 kommentarer om “Fleire vener på vidda”

  1. 💖 Det var en skikkelig koselig melding, Julie ✨ Jeg er SÅ spent på hvordan dette går. Julehilsen fra Njoammil!

  1. Mmmm, frø! Da blir sikkert kråkene og skjærene KJEMPEGLADE! 🐦️ Håper du får en kjempefin jul 💖 Julehilsen fra Njoammil

 1. Hei igjen..

  Jeg er veldig rotete som garja..
  Ja det er veldig mange kråker og skjærer der som jeg bor.
  Jeg spiser veldig mye deig når vi baker.

  Jeg håper du får finner barna.

  En stor julehilsen fra Alfred som går på Venersberg skole……..🤟🏻

  1. Julehei igjen til deg, Alfred 🌟 Det er fort gjort å lage litt rot, hihi, det vet jeg alt om! OI, kan man spise deigen? Før kakene eller bollene er ferdig? Nam nam, det høres godt ut ✨ En stor julehilsen tilbake fra Njoammil

 2. Hei og hopp, Njoammil!

  Inger, Mikkel og Cebo fann venane sine! Dei kom seg til ei sommarverd på vidda. No er dei i ein hulderlandsby!

  Vi er spente på kva som skjer vidare på vidda!

  Helsing frå 4.steg på Vågåmo skule!

  1. Åjulemegrundt, de i 4. steg på Vågåmo skule kjem jammenmeg med gode nyheiter! ✨ Eg er så GLAD Inger, Mikkel og Čebo har funne att venene sine 💖 Men kva i alle juledagar er det de seier? ⭐️ Er det ei sommarverd på vidda? Kan det vere at det er enden på den endelause tunellen? Veit de? Og rekk borna tilbake før julespelet? Oioioi, eg vil berre hoppe, DETTE ER SÅ SPENNANDE! Hopp og farvel frå Njoammil 🐇

 3. Hei, 1. klasse på Håvik skole her! Vi har det ryddig på rommene våre! Og i stua! Vi gir fuglene nøtter uten salt, men vi klarer ikke å snakke med dem. Vi har mange flotte familier! Du har ikke snakket om familien din. Har du mange slektninger? Vi har hørt at kaniner kan få veldig mange unger, men vet ikke om det samme gjelder for harer!

  1. Tjollahopp til dere i 1. klasse på Håvik skole 🐇🌟 Åh, dere er jammenmeg snille som gir fuglene nøtter uten salt 🐦 Det vet jeg de blir kjempeglad for! Og så flinke dere er som rydder rommene og stua deres, det tror jeg noen andre blir glade for 💖 Så heldige dere er som har mange fine familier, det har jeg også! 🐰 Det blir ikke like mange harer som kaniner. Den gamle reinen har nemlig fortalt meg at kaniner kan få opp til ni kaninbarn samtidig! Hos oss harer er det mer vanlig å få opp til tre harebarn, hihi. Jeg har likevel ganske stor familie, og SÅ mange gode venner. Den gamle reinen Dársi er faktisk min beste venn! 🎄 Nå maser han om en liten gulerotbit, så jeg må nesten hoppe 🥕 Hopp og farvel fra Njoammi!

  1. Det høres ut som en HOPPENDE bra kombinasjon å være ryddige og rotete SAMTIDIG 🐇💖 Akkurat som kråka og skjæra! Hihi. Så koselig at dere mater fuglene med litt brød! Det vet jeg at Áhkku også gjør av og til 🎄🌟 Juleklemmer fra Njoammil

  1. Hva i alle juledager!!! Er det sant? Har Mikkel, Inger og Čebo funnet vennene sine? 🎄🌟 Det er STRÅLENDE nyheter! Jeg må hoppe for å fortelle det til den gamle reinen. Kanskje vi kan feire med litt gulrot? 🥕 Hei og hopp fra Njoammil

 4. Hei, Vi er en 2. klasse i Trondheim som hører på «Jul på villspor» hver dag. Vi synes at det er en spennende historie. Mange her syntes det hørtes veldig skummelt ut i starten. Vi synes det var ekstra spennende når de gled på isen.

  1. Julehei på dere i 2. klasse i Trondheim 🐇💖 Så artig at dere følger med på Jul i villspor, og at dere synes det er spennende! 🎄 Ja, jeg skjønner godt at det hørtes litt skummelt ut i starten. Jeg har heldigvis mange venner på vidda, og de fortalte meg at alt kommer til å bli bra til slutt! Alle barna har det heldigvis bra ✨ God juleklem og førjulshilsen fra Njoammil

 5. Hei Njoammil hva har du gjort i dag? Skal du til tante i morgen?
  Hvor er det du skal først?
  Har du pakket gaver til de du kjenner?
  Har du sagt god jul?
  Du er vår beste venn.

  Klem fra 1.klasse Fjordtun

  God jul

  1. Å du store førjulstid, dere i 1. klasse på Fjortun har jammenmeg mange gode spørsmål! ✨ Jeg har pakket inn en liten gave til den gamle reinen. Vil dere vite hva det er? Det begynner på O og slutter på VERRASKELSE. Hihi! 🎄🌟 Jeg skal hoppe en tur på vidda, men vet ikke om tante er der, eller om hun er opptatt med å hoppe rundt i tunellen! Hun finner heller ingen ende på den endeløse tunellen 🐇 Buorit juovllat, god jul, fra deres beste venn Njoammil 💖

  1. Ååååå hurramegrundt og føøøørjulsglede, ER DET SANT?! Har de funnet barna! Det gjør meg HOPPENDE glad! ✨🐇💖 Johooo!! Nå håper jeg de kommer seg hjem tidsnok til julespillet! Hva tror du, Vera? Rekker de det? Vel, vel farvel!

   1. Hei. Vi gir ikke nøtter med salt til kråker. Håper du har det bra. Liker du nøtter? Liker du sommer eller vinter best? Jeg lurer på om du snart skal besøke Arko? Håper du får en fin jul. Hilsen Lea.

   2. Hei på deg, Lea 💖 Det er bra, verken jeg eller kråkene er særlig glad i salte nøtter. Men nøtter uten salt er KJEMPEGODT! ✨Og gulrot, og kake, og bark. Mmmmm! Liker du nøtter? Og gulrot? Og kake? Og bark? 🥕 Jeg elsker både sommer og vinter, hihi! Buorit juovllat, god jul, fra Njoammil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s