Kara-Kara-Kara!

Bourre iđit alle mine gode, snille vener.
No har eg skrive reisebrev i mange dagar.
Eg har fått så fine, kloke, morsomme og rare svar frå alle dykk der ute.
Dei siste dagane er det mange som har skrive at dei har heimeskule.
Og 2c på Kampen skule er i karantene!
Kva i alle dagar betyr karantene? Tenkte eg då eg las det.
Først trudde eg det kanskje hadde noko med Haren Karen å gjere.
Haren Karen-tene?
Men nei, det er nok ikkje det.
Så flaug kråka Garjá forbi, og eg spurte om ho visste kva karantene er.
«KRA, KRA!», sa ho. «KARA, KARA, KARA … ntene? Nei, eg anar ikkje kva ka-ra-ka-ra-ntene betyr», sa Garjá.
Då kom Rieban svinsande og svansande forbi.
Eg spurte han kva karantene betyr.
Han såg forferda på meg og sa:
«Kva ran?», sa han. «Kva ran av tenner? Eg har ikkje begått noko RAN AV TENNER! Ran av lykter, jo, det skal eg innrømme. Men kva ran av tenner er det du snakkar om?»

Vel, vel.
Ikkje mange svar å få hos den gjengen!
Eg trur kanskje at karantene og heimeskule handlar om å ikkje vere sammen på skulen.
Det fekk meg til å tenke på noko eg skreiv i eit reisebrev for lenge sidan.
At det er fint at vi kan tenke på kvarandre,
sjølv om vi ikkje er på akkurat same plass heile tida.
Sånn er vi på ein måte på to plassar samtidig!
Akkurat no hoppar eg rundt på vidda,
medan eg tenker på dykk der ute.
På Alfred, Vera, Laura, Aleksander og alle andre som
skriv til meg her i reisebrevet.

Og ein liten hemmeligheit til alle dykk som følger med:
Eg trur eg byrjar å nærme meg enden av tunellen.
Eg syns liksom eg kan kjenne det på meg …

Vel, vel, vener!
Kan ikkje de fortelje meg noko morsomt som har skjedd på alle dei forskjellige plassane de er akkurat no?

Hivas, hopp og far vel!
Ein stor og varm
langt-vekke-frå-klem
dykkar olmmái
Haren Njoammil

54 kommentarer om “Kara-Kara-Kara!”

 1. Jeg skal ha hjemme skole i morgen. Det er litt dumt😕 Men, ingen vet, det går helt sikkert bra. Håper du har det bra! Hvem er det du skal gi julegave til? Hilsen Lea.

  1. God hoppende morgen, Lea! ❤ Jeg tror hjemmeskole går bedre enn du tror, ofte blir det sånn. Jeg har pakket inn mange barkbiter som jeg skal gi til vennene på vidda. Hva med deg? Julekos fra Njoammil!

   1. Hei og julehopp til deg, Ane. Det var dumt at det ble hjemmeskole. 🥰 Hva pleier dere å gjøre de siste dagene på skolen før jul? Jeg gleder meg også til jul. Harekos fra Njoammil! 🥕🐰

  1. Hva i alle juledager er det du sier, Anna Rosa?! Møtte de på et monster? Var det Čáhcerávga? Jeg må nesten hoppe for å hjelpe dem! Adjø og julehopp fra Njoammil 💖

 2. jeg har hjemme skole jeg hater hjemme skole .
  Men når det kommer et brev fra deg så lyser det håp inni meg
  akorat som Inger sitt hals bån
  bura id klem fra din føler

  1. Jule hei på deg, følgeren min 🌈💖 Det er leit å høre at du hater hjemmeskole, men jeg skjønner det godt! Den gamle reinen Dársi har fortalt meg at det er veldig fint for mange menneskebarn å være på skolen ✨ Og tusen takk som sier så snille ting til meg, det gjør meg varm i harehjertet og lyser et håp i meg! Juleklem tilbake fra Njoammil

 3. Bourre iđit, Njoammil! 🙂
  Inger har fått ungane heim , men så møtte dei på Chatsa Raoga på veg heim! Han låg og gøymde seg nedi elva, og han var like høg som eit fjell! Han ville ete dei!
  Håpar du snart finn ut kvar tunnelen går til, og at du finn ut kven Chatsa Raoga er 🙂

  Hopp hopp julehelsing frå 3. klasse på Vågen skule 🙂 🙂 🙂

  1. Buorre iđit til dykk i 3. klasse på Vågen skule 🎄🌟 ÅJULEHOPP. Det var jammenmeg godt å høyre at Inger fekk med seg ungane ut frå hulderverda. Men kva i alle juledagar er det de seier? Møtte dei Čáhcerávga?! I levande live?! Eg håpar jammenmeg dei kjem seg trygt unna, OG at vi snart finn enden på den endelause tunellen. Kva trur de det er der? Kanskje ei gulrot? 🥕 Eller kanskje den tar meg heilt til Ølensvåg? EG ER SÅ SPENT! Hivas, ha det, frå Njoammil 💖

 4. Kan du hoppe til elven for å hjelpe barna?
  man må i karantene dersom man har vært i nærheten av noen som har fått korona. Da må du være hjemme.
  Hilsen 2C På Paradis skole

  1. AHA, nå skjønner jeg hva karantene er ✨ Takk for at dere i 2C på Paradis skole fortalte meg det. OG JULEMEGRUNDT FOR EN GOD IDÉ! Takk! Jeg må nesten hoppe ned til elven nå med en gang! HOPP OG FRARVEL fra Njoammil 🐇💖

  1. Tjollajulehopp til deg, Mathias! 🎄🌟 Håper du har det fint på hjemmeskole. Får du øvd noe på høydehopp? Det er SÅ gøy! Julesmil fra Njoammil 🐇

  1. Tjollajulehopp, Luca 🐇 Håper du har det greit på hjemmeskole og får øvd litt på høydehopp. Hihi. Julehopp fra Njoammil 💖

 5. Hei ❤

  Vi er faktisk fysisk på skolen vi.. Det syns vi både er bra og dårlig. Vi får møte hverandre og kan leke sammen, men vi er redde for å bli smittet av viruset og havne i en karantene i juleferien!! 😦

  Ønsker deg fortsatt en god jul ❤ 🙂

  1. Juletjollavopp til dere i D-gruppa på 3-5. trinn på Nøklevann skole 💖 Det er jammenmeg koselig å høre fra dere igjen ✨ Det er fint dere kan være på skolen og være med hverandre, men jeg skjønner godt at dere er redde for å bli smittet! Jeg krysser potene mine, og den gamle reinen Dársi krysser klovene sine, for at dere holder dere friske og karanterefrie i juleferien 🎄🌟 God jul, D-gruppa! Smil fra Njoammil

 6. Hei Njoammil! Her hos oss sitter vi verken i karantene eller på hjemmeskole. Men vi savner veldig alle de snille lærerne våres som ikke er her. Flere er syke eller sitter i karantene. Skolen våres er fortsatt på gult nivå, mens alle andre kommuner rundt oss har gått over på rødt… Vi gleder oss til jul, men vi ønsker ikke å bli syke til jul. Vi håper derfor at vi snart kan ta juleferie og hadde håpa på at det ble i dag! I dag skal vi ut å ake og grille pølser for at vi skal være mest mulig ute!
  Hilsen oss i 4A på Kringler-Slattum skole

  1. Juleheisann til dere i 4A på Kringler-Slattum skole ✨ Jeg skjønner kjempegodt at dere savner lærerne deres! Jeg og den gamle reinen har snakket mye om hvor flinke vi synes alle lærerne er, som fortsatt er på skolen, til tross for mye smitte 💖 Heia dem! Og heia dere i 4A som sier fine ting om dem!

   Jeg skjønner godt at dere håpet på juleferie i dag. Jeg krysser potene mine for at dere holder dere friske🐇 Det var jammenmeg lurt å gå ut for å ake! Jeg har hørt om dette med pølser. Mikkel har snakket mye om deilige vegetarpølser fra bensinstasjonen, er det det dere mener? 🎄🌟 Hihi. Julehilsen fra Njoammil

 7. Hei Njoammil! No er det lenge sidan vi har lagt igjen ein kommentar til deg. Så vi saknar deg litt 🐰🖤🤍 Vi håper at du har det bra!

  Det vi driv med for tida er å pakke inn julegaver, som vi har laga sjølve. Vi har pynta klasserommet og vi har julelys ute. Vi har også høyrd om korona, no er vi på gult nivå.

  Kva tyder eigentleg ordet «olmmai»? Vi er spente.

  Klem får 2.klasse ved Måseide skule.

  1. Heia igjen til dykk i 2. klasse ved Måseide skule 💖 Jammen er det ikkje ei lita stund sidan eg har høyrd fra dykk. Eg har sakna dykk også, men det gjer meg HOPPANDE glad å høyre at de kosar dykk med å lage julegåver i førjulstida ✨

   Desse koronagreiene er jammenmeg rare greier, men vi må berre tru på at det går bra til slutt! Akkurat som i historia om Inger, Mikkel og alle ungane 🎄 Så artig at de har lagt merke til «olmmái», det betyr nemleg ven! Er ikkje det eit fint ord? Kva er det finaste ordet de veit om?

   God klem frå ein bourre olmmái, ein god ven 🐇

   1. Ååå, tusen takk for svar! Det var eit fint ord, ven er kanskje det finaste ordet vi veit 💕 Vi har eit dikt om venskap:

    Å ha ein ven er fint.
    Men å være ven til nokon, er kanskje enda finare.

    Klem frå alle venane dine i 2.klasse 💕💛

   2. Kjære alle dykk i 2.klasse på Måseide skule. Det var eit nydeleg dikt! 🥰✨🥕 Tusen takk. Håpar de får ein julefin måndag! Harekos frå Njoammil. 🤗🥰❤️🐰🥕✨

 8. Hei Njoammil. Jeg er ikke i karantene men mine foreldre har bestemt at jeg skal ha hjemmeskole. Jeg håper at jeg kan reise til Danmark. Hilsen Pilou.

  1. Julehei på deg Pilou ✨ Oi, så kult med Danmark! Jeg krysser alle mine poter for at du kan reise til Danmark 💖 God jul, buorit juovllat, fra Njoammil 🎄🌟

 9. Hei Njoammil! Jeg går på Bjørnsletta skole i 4B. Dessverre har vi hjemmeskole. Og karantene har ikke noe med Haren Karen å gjøre, men det er at man ikke får lov til å gå ut av huset. Noen ganger pga. sykdom, og noen ganger av pandemi.

  Hilsen Sami 4B

  1. Tjollajulehopp, Sami 🐇 AHA, så karantene har ikke noe med Haren KAren å gjøre, men betyr at man må være hjemme ✨ Nå skjønner jeg! Takk for at du fortalte meg det! Hva gjør du når du er hjemme da? Hopper du mye? Pleier du stupe kråke? Det gjør kråka HELE TIDEN! Haha. Julehilsen fra Njoammil 💖

 10. Jeg har lagd en krybe.
  vet du åm Inger Mikel og cepo kan du jelpe dem åver elva.? men pas deg får Ketrao di har fune venene sine. du må du ågså rede og fåresten jeg heter Markus håper du får jelpet dem ❤

  1. Tjollajulehopp, Markus 💖 Tusen takk for at du legger igjen en hilsen her, det gjør meg HOPPENDE glad! Jeg håper jammenmeg de kommer seg over elva, jeg får se om jeg får med meg noen venner for å hjelpe dem! 🐇 Men da må jeg nesten hoppe! Hei og hopp og god jul, Markus 🎄🌟🐰

  1. Det lurer jammenmeg jeg også på, Ferdinand! 🎄🌟🐰 Jeg er sååå spent, håper det går bra med alle, og at de rekker hjem til julespillet. Julehilsen fra Njoammil 💖

 11. Hei og hopp fra oss i 3.trinn på Tvedestrand barneskole!
  Her i klassen har elevene forsvunnet litt etter litt akkurat som i eventyret! Karantene betyr at du bare kan være i ditt eget hus i 10 dager. Du kan ikke gå på butikken engang!!

  1. Buorre iđit, gjengen i 3. klasse på Tvedestrand skole ✨ Huffda, håper jammenmeg det går godt med dere på skolen, og de som er hjemme 💖 Hei og hopp, nå er det bare syv dager igjen til juleaften. Hva gjør dere for å feire? Hihi. Julesmil fra Njoammil

 12. Hei Njoammil!
  Når det er karantene så kan vi ikke være på skolen. Vi kan heller ikke være med venner. Karantene betyr at vi vå være hjemme pågrunn av et smittsomt virus som heter korona som kan være farlig.
  Vi har rent i ake bakken, pakket inn julegaver, vi har pyntet juletre og vi har laget julebakst.
  Ønsker deg en fin jul oppe på vidda.
  Hilsen 1.klasse på Fjordtun skole

  1. Julehei til dere i 1. klasse på Fjordtun skole 💖 Åjulemegrundt, være hjemme fra skolen? Det skjønner jeg kan være litt leit 🎄🌟 Skolen virker som et skikkelig fint sted med mange fine mennesker. SÅ mye gøy dere har gjort, og juuulebakst. Mmmmm! Har jeg sagt at jeg ELSKER kake? Hihi. Håper dere får en fin jul i Rypefjord! Buorit juovllat, god jul, fra Njoammil 🐰

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s